Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Κέρκυρα: Διαμαρτυρία για τα Τέμπη την ώρα της ομιλίας Μητσοτάκη - Έντονος διάλογος με τον πρωθυπουργό on camera (video)

«Δεν είναι α λα καρτ η δημοκρατία»

27 Μαΐου 2024 22:03
Κέρκυρα: Διαμαρτυρία για τα Τέμπη την ώρα της ομιλίας Μητσοτάκη - Έντονος διάλογος με τον πρωθυπουργό on camera (video)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επεισοδιακή ήταν η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα όταν μια νεαρή γυναίκα άρχισε να να φωνάζει «δικαιοσύνη», αναφερόμενη στην τραγωδία των Τεμπών.

Αρχικά ο πρωθυπουργός κάλεσε τους άνδρες της ασφάλειας του να μην την εμποδίσουν να μιλήσει. «Αφήστε την, αφήστε την» είπε αλλά ο πολιτισμένος τρόπος αντίδρασης δεν κράτησε για πολύ καθώς η κοπέλα και οι φίλοι της που έκαναν την παρέμβαση εκδιώχθηκαν κακήν κακώς.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης για το 7ο αστέρι του Παναθηναϊκού: «Επιστρέφει στην κορυφή της Ευρώπης»

Η πολιτισμένη αντιπαράθεση αρχικά, δεν τηρήθηκε μέχρι τέλους

«Για όλα αυτά που έγιναν και μας πόνεσαν έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Αυτό μπορούμε να πούμε και για τα μεγάλα τραύματα από τραγωδίες όπως αυτή. Αν κάποιος από τους πολιτικούς μας αντιπάλους δεν έχει εμπιστοσύνη, να μας το πει. Εμείς έχουμε και αυτή θα αποδώσει ευθύνες.

Δεν αποδίδω ευθύνες ούτε εγώ, ούτε εσείς. Η υπόθεση δικάζεται στο δικαστήριο με ρυθμούς πιο γρήγορους από άλλες υποθέσεις που μας πήγαν πίσω. Και για τα θέματα δικαιοσύνης είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας» απάντησε αρχικά ο πρωθυπουργός στην καθ’ όλα ειρηνική διαμαρτυρία.

Απομάκρυναν τους νέους από την συγκέντρωση

Λίγο αργότερα όμως η πολιτισμένη ατμόσφαιρα ανατράπηκε. Η κοπέλα έβγαλε από τη τσάντα της μία λευκή μπλούζα και την φόρεσε, ενώ στο σημείο ήταν και άλλοι νέοι που έκαναν αντίστοιχη παρέμβαση για τα Τέμπη. Κάπου εκεί η «υπομονή» των ανδρών ασφαλείας του πρωθυπουργού εξαντλήθηκε και απώθησαν τους νεαρούς από το σημείο συγκέντρωσης.

«Συγγνώμη, δημοκρατία δεν έχουμε;» ακούστηκε από τη νεαρή κοπέλα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αυστηρούς τόνους να λέει: «Κοιτάξτε να δείτε κυρία μου, αν θέλετε να έρθετε και να κάνετε φασαρία είναι δικαίωμα σας. Αλλά το ίδιο δικαίωμα έχω και εγώ να μιλήσω σε αυτούς που θέλουν να με ακούσουν.

Δημοκρατία το ένα, δημοκρατία και το άλλο. Δεν είναι α λα καρτ η δημοκρατία» εισπράττοντας χειροκροτήματα από τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας που παρακολουθούσαν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share