Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Θρήνος στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο

17 Οκτωβρίου 2020 15:39
Θρήνος στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πέθανε χθες ο πρώην διευθυντής των γραφείων του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, Λευτέρης Παπαδόπουλος, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. Επίσης, ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχε φύγει από τη ζωή πριν λίγες μέρες

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε ως υγειονομικός υπάλληλος, έχοντας διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης εκλεγμένος το 2002, ενώ για πολλά χρόνια διατηρούσε εκπομπή σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης για θέματα υγείας.

Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου «Λοιμωδών» για 3 χρόνια και αντιπρόεδρος του ίδιου Νοσοκομείου για άλλα 3 χρόνια. Διετέλεσε επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου «Αγ. Δημήτριος» Θεσσαλονίκης.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ

Θρήνος στον δημοσιογραφικό κόσμο, καθώς έχασε τη μάχη για τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ την Πέμπτη. Το πρωί της 15ης Οκτωβρίου ο Γιώργος Δελαστίκ, που ανήκε και στην οικογένεια του Έθνους, πέθανε σε ηλικία 68 ετών.

Ο Γιώργος Δελαστίκ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιουλίου 1952. Σπούδασε ηλεκτρολόγος–μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας. Ο Γιώργος Δελαστίκ, ξεκίνησε να δουλεύει στη δημοσιογραφία το 1979. Εργάστηκε στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Πρώτη, Το Παρόν, Καθημερινή, Ελευθερία Λάρισας και Έθνος (απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2015) και στο περιοδικό Επίκαιρα.

Το 1989 ίδρυσε το μηνιαίο περιοδικό Πριν στο οποίο διετέλεσε διευθυντής και στη συνέχεια στην εφημερίδα Πριν. Εργάστηκε επίσης ως αναλυτής στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα: Δίαυλος 10, ΑΝΤ1 και MEGA.

 Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ

Πραγματοποίησε δημοσιογραφικές αποστολές σε δεκάδες χώρες του κόσμου. Έγραψε πέντε βιβλία (Το τέλος των Βαλκανίων, Αποκάλυψη Τώρα – Ο δρόμος προς τη μονοκρατορία, Η νέα Γιάλτα, Συνωμοσία στη Μεσόγειο, Αφγανιστάν) και συμμετείχε σε πολλά άλλα.

Από φοιτητής ο Γιώργος Δελαστίκ εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα κι έγινε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Το 1989 αποχώρησε διαφωνώντας με την κυβέρνηση Τζαννετάκη και και πήρε ενεργά μέρος στη συγκρότηση του ΝΑΡ και των μετωπικών σχημάτων που εν συνεχεία δημιουργήθηκαν.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής σε πολλές αναμετρήσεις με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Αντιπολίτευσης, του ΜΕΡΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τα τελευταία χρόνια της ενεργού πολιτικής του δράσης συμμετείχε και συνέβαλε με τις ιδέες και τη γνώση του στις προσπάθειες και τις αναζητήσεις για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό σχέδιο.

Ο Γιώργος Δελαστίκ όλα τα χρόνια της ζωής του παρέμεινε σταθερός στην ιδεολογία του και εργάστηκε με αξιοπρέπεια. Μέσα από την αρθρογραφία του πάλεψε ενάντια στη φτώχεια και την αδικία, τίμησε τους λαϊκούς αγώνες και την Αριστερά.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share