Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Οικονομική «όαση» για χιλιάδες πολίτες - Νέο επίδομα 400 ευρώ

Σας αφορά!

23 Μαρτίου 2023 14:12
Οικονομική «όαση» για χιλιάδες πολίτες - Νέο επίδομα 400 ευρώ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεκίνησε νέο πρόγραμμα επανακατάρτισης ανέργων από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) που δίνει επίδομα 400 ευρώ. Με την ευκαιρία, μάθετε για το επίδομα που αφορά 550.000 πολίτες.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Το επίδομα αφορά τους εργαζόμενους άνω των 18 ετών, που απασχολούνται σε όλους τους κλάδους, ενώ η εκπαίδευση δίνει έμφαση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Οικονομική «όαση» για χιλιάδες πολίτες - Νέο επίδομα 400 ευρώ

Το νέο voucher αφορά το έργο: «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες».

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος καλούνται να επιλέξουν το Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων κατάρτισης που έχουν αξιολογηθεί και εμφανίζονται στο voucher.gov.gr.

Όταν τελειώσουν το πρόγραμμα θα λάβουν το επίδομα των 400 ευρώ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Κατάρτιση σε ψηφιακές & «πράσινες δεξιότητες» υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας (50-250 ώρες)-
  • Εκπαιδευτικό Επίδομα έως 1.000 ευρώ
  • Πιστοποίηση φυσικών προσώπων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων για ψηφιακές δεξιότητες

Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ σε 120.000 ανέργους - Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση

Έως αύριο στις 22 Μαρτίου και ώρα 23:59 θα πραγματοποιούνται οι αιτήσεις ανέργων για το έκτακτο επίδομα της ΔΥΠΑ έως 1.000 ευρώ που μπορούν να το λάβουν όσοι ενταχθούν στο Μητρώο για την κατάρτιση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης 200 ωρών.

Το Πρόγραμμα αφορά την αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανακατάρτιση σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες και χρηματοδοτείται από το ΤΑΜΕΙΟ ανάκαμψης. Όσοι δεν προβούν στην παραπάνω ενέργεια, δε θα συμπεριληφθούν στα μητρώα ωφελούμενων. Δε θα δοθεί άλλη παράταση. Παράλληλα, δείτε εδώ, όλες τις πληροφορίες για το επίδομα των 904 ευρώ καιπως θα το πάερετε σε 4 βήματα.

Τι πρέπει να κάνετε

ΚΑΝΤΕ πρώτα εκδήλωση ενδιαφέροντος στο GoLearn ΕΔΩ (Εξυπηρετεί μόνο την Αττική) και μετά αίτηση στο Voucher.gov.gr

Βήμα 1ο (ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ Έως 22/3)

Το μεγαλύτερο κομμάτι της κατάρτισης γίνεται online και αυτή την στιγμή για όλη την Αττική μπορείτε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον στο GoLearn - ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ - ΤΟ GOLEARN ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Βήμα 2ο (ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ Έως 22/3)

Κάνετε αίτηση στο voucher.gov.gr για να μπείτε στο Μητρώο Ωφελουμένων και παίρνετε τον κωδικό ΚΑΥΑΣ (ΔΕΙΤΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΔΩ)

Βήμα 3ο (ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΚΟΜΑ)

Εφόσον έχετε κάνει το 2ο βήμα ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΟΡΕΑ επιλέγετε τον φορέα GoLearn στο Voucher.gov.gr και διαλέγετε αντικείμενο κατάρτισης!

Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ σε 120.000 ανέργους

ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Στέλνετε τον ΚΑΥΑΣ σας στο [email protected] μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας σας για να σας εντάξουμε σε τμήμα ώστε να ξεκινήσετε άμεσα.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • Digital Marketing
  • Γραμματέας Διοίκησης
  • Ειδικός στην χρήση τεχνικών και εργαλείων Social Media Marketing
  • Επιχειρηματικές Δεξιότητες για Εκμετάλλευση των Πράσινων Ευκαιριών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ - ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ:

ΚΑΝΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ GOLEARN ΤΩΡΑΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ VOUCHER.GOV.GR

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share