Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

Πιστώνεται την Παρασκευή η ενίσχυση στους παραγωγούς - πωλητές λαϊκών αγορών

Η επίσημη ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών

27 Νοεμβρίου 2020 15:08
Πιστώνεται την Παρασκευή η ενίσχυση στους παραγωγούς - πωλητές λαϊκών αγορών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από την Παρασκευή θα αρχίσει να πιστώνεται στους παραγωγούς - πωλητές λαϊκών αγορών η ενίσχυση για το πρώτο lockdown.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει ότι υπήρξε διαβεβαίωση από τον υπουργό, ότι τα χρήματα των 500 και 1500 ευρώ που αφορούν την ενίσχυση για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών, από το πρώτο lockdown λόγω κορωνοϊού, θα αρχίσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων, από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου έως την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2020.

Ωστόσο μπαράζ πληρωμών ξεκινά σήμερα: Επιδόματα, αναδρομικά συνταξιούχων & αποζημίωση ειδικού σκοπού, ποιοι θα δούν χρήματα στην τσέπη τους.

ΟΑΕΔ: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το επίδομα των 400 ευρώ

Από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ώρα 15:00, ξεκινάει η διαδικασία καταβολής της νέας εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων από τον ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τη ΚΥΑ 48222/1215/24.11.2020 (ΦΕΚ Β 5225/25.11.2020), δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1 Μαρτίου έως και τις 25 Νοέμβριου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ που καταβλήθηκε το διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2020.

Από την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου και ώρα 15:00 και μέχρι την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59 οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous

Συγκεκριμένα η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους

Η καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, γίνεται μετά την καταχώριση IBAN και κατόπιν ελέγχου και έγκρισης από τον ΟΑΕΔ. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα. Από κει και πέρα πρόταση βόμβα έγινε γνωστή για τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share