Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021

Το απόλυτο χάος σε λαϊκές αγορές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη - "Βροχή" τα πρόστιμα

Απτόητοι παρά το lockdown

7 Νοεμβρίου 2020 19:26
Το απόλυτο χάος σε λαϊκές αγορές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη -
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Χωρίς μάσκες και αποστάσεις έσπευσαν πολίτες στις λαϊκές, παρά το lockdown σε όλη τη χώρα για την αναχαίτιση του β’ κύματος της πανδημίας. Ωστόσο, λίγο νωρίτερα, SMS έστειλε το 112 προς όλους τους πολίτες.

Με βάση τα νέα μέτρα, οι λαϊκές μπορούν να γίνουν με τη συμμετοχή του 50% όσων δραστηριοποιούνται, με τη λειτουργία παράλληλων αγορών και με απόσταση πάγκων 5 μέτρων. Οι έλεγχοι των αρχών ήταν σαρωτικοί και σε πολλές περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα στους παραβάτες.

Ωστόσο, όπως δείχνουν φωτογραφίες σε λαϊκή στο κέντρο της Αθήνας, πολλοί πολίτες αψήφησαν τα μέτρα, καθώς δεν τηρούσαν αποστάσεις και υπήρξαν και περιπτώσεις που δεν φορούσαν μάσκα.

λαϊκή αγορά πρόστιμο

Συνωστισμός σε λαϊκή της Θεσσαλονίκης

Παρά τα μέτρα, μεγάλος συνωστισμός παρατηρήθηκε στη μεγάλη λαϊκή της οδού Βούλγαρη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το thesstoday, δεν τηρήθηκαν αποστάσεις μεταξύ των πάγκων, ενώ αρκετοί πολίτες κυκλοφορούσαν χωρίς μάσκα.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα ψωνίζουν και περισσότερα από 10 άτομα σε κάθε πάγκο, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζεται μέχρι την οδό Δελφών όπου αναπτύσσεται η λαϊκή.

Κορωνοϊός: Ξημέρωσε… lockdown - Όλα τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ

Ξημέρωσε… lockdown στην χώρα, με την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού να τίθεται από σήμερα (7/11) στις 6 το πρωί σε ισχύ, μαζί με όσα μέτρα έχει λάβει στο νέο «πακέτο» η κυβέρνηση.

Παρά τις προσπάθειες της, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει φέρει στα «κόκκινα» τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να προχωρήσει στα νέα μέτρα, τα οποία πλέον καλούνται όλοι οι πολίτες της χώρας να ακολουθήσουν. Μεταξύ των μέτρων είναι φυσικά και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις μετακινήσεις.

Μετακινήσεις μόνο με SMS ή βεβαίωση

Το πρώτο και βασικότερο μέτρο που είναι σε ισχύ από σήμερα, είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών σε όλη τη χώρα. Οι μετακινήσεις επιτρέπονται κατ' εξαίρεση είτε με βεβαίωση, είτε με SMS στο 13033 και αυστηρά μόνο για τους εξής λόγους:

  • για λόγους εργασίας (Χειρόγραφη βεβαίωση τύπου Α΄ συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον εργοδότη με φυσική σφραγίδα αυτού ή Βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας για τους εργαζόμενους από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»)
  • για λόγους μετάβασης στο σχολείο (SMS- Επιλογή 4 και πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή-τριας)
  • για λόγους υγείας (SMS -επιλογή 1)
  • για λόγους μετάβασης σε εν λειτουργία κατάστημα (SMS -επιλογή 2)
  • για λόγους μετάβασης σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα (SMS -επιλογή 3)
  • κίνηση για παροχή βοήθειας ή συνοδεία μαθητή στο σχολείο ( SMS -επιλογή 4)
  • μετάβαση σε κηδεία ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων (SMS -επιλογή 5)
  • σωματική άσκηση ή κίνηση για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου ή σίτιση αδέσποτων εντός του δήμου (SMS -επιλογή 6).

Μεταξύ 9 το βράδυ και 5 το πρωί ισχύουν περαιτέρω περιορισμοί κυκλοφορίας καθώς επιτρέπεται η έξοδος από το σπίτι, με SMS και πάλι, αλλά μόνο για λόγους εργασίας και υγείας ή για το κατοικίδιο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share