Καιρός σήμερα 15/6: Καλοκαιρινό σκηνικό στη χώρα – Άνοδος της θερμοκρασίας σύμφωνα με Ζιακοπούλου και Αρνιακό

Με ιδιαίτερα ευνοϊκές καιρικές συνθήκες κάνει την εμφάνισή της η νέα εβδομάδα, καθώς η ηλιοφάνεια κυριαρχεί στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ενώ η θερμοκρασία ακολουθεί ανοδική πορεία, θυμίζοντας πλέον έντονα καλοκαίρι. Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να παραμείνει σταθερό για αρκετές ημέρες, με λίγες μόνο τοπικές εξαιρέσεις κυρίως στα ορεινά και στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.
Η Δευτέρα 15/6 ξεκινά με καθαρό ουρανό στις περισσότερες περιοχές, ενώ κατά διαστήματα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες δεν αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά τις καιρικές συνθήκες. Η ατμόσφαιρα θα παραμείνει γενικά ξηρή και οι πιθανότητες για βροχές είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Στα δυτικά ηπειρωτικά, νωρίς το πρωί, ενδέχεται να παρουσιαστούν τοπικά φαινόμενα περιορισμένης ορατότητας, κυρίως σε περιοχές όπου η υγρασία είναι αυξημένη. Ωστόσο, όσο προχωρά η ημέρα, η εικόνα θα βελτιώνεται αισθητά και η ηλιοφάνεια θα επικρατήσει παντού.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ
ΑΤΤΙΚΗ
- Καιρός: Γενικά αίθριος.
- Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
- Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
- Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
- Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
- Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 με 30 και στα ηπειρωτικά τοπικά 31 με 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
- Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
- Καιρός: Γενικά αίθριος.
- Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 με 28 και στην Κρήτη τοπικά 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
- Καιρός: Γενικά αίθριος.
- Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Η πρόγνωση της Ζιακοπούλου
Σύμφωνα με τη Ζιακοπούλου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η θερμοκρασία, η οποία καταγράφει μικρή αλλά αισθητή άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν από 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει ακόμη και τους 35 βαθμούς. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν κυρίως σε πεδινές και κλειστές ηπειρωτικές περιοχές, όπου η ζέστη θα γίνεται πιο αισθητή κατά τις μεσημβρινές ώρες.
Οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς θα διατηρηθούν σε μέτρια επίπεδα. Στο Ιόνιο και στα νότια θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις που θα φτάνουν τα 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι αντίστοιχης έντασης. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και μεταβλητοί, συμβάλλοντας στη διατήρηση των υψηλών θερμοκρασιών.
Διαβάστε επίσης
Η πρόγνωση του Αρνιακού
Σύμφωνα με τον Αρνιακό, η καλοκαιρινή εικόνα του καιρού φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Την Τρίτη, η γενική κατάσταση δεν θα διαφοροποιηθεί σημαντικά. Ο ήλιος θα εξακολουθήσει να κυριαρχεί στις περισσότερες περιοχές, αν και κατά τις θερμές ώρες της ημέρας ενδέχεται να αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να σημειωθούν σύντομες τοπικές βροχές ή μεμονωμένοι όμβροι, κυρίως σε ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.
Παρά τις πρόσκαιρες αυτές νεφώσεις, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, διατηρώντας το εύρος των 30 έως 35 βαθμών Κελσίου στις περισσότερες περιοχές. Οι συνθήκες θα εξακολουθήσουν να ευνοούν τις μετακινήσεις, τις εξωτερικές δραστηριότητες και τις πρώτες καλοκαιρινές εξορμήσεις προς τις παραλίες.
![Αποκάλυψη για τον 65χρονο Ιταλό στο Αίγιο: Εκτός φυλακής ο δράστης; – Τι ετοιμάζεται να ζητήσει απο τις αρχές [βίντεο]](https://www.athensmagazine.gr/wp-content/uploads/2026/06/italos-aigio.jpg)





0 ΣΧΟΛΙΑ