Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο στη Θεσσαλία: Πτώση δύο πυλώνων ρεύματος εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους

Τεχνικά κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση των γραμμών

10 Σεπτεμβρίου 2023 14:54
Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο στη Θεσσαλία: Πτώση δύο πυλώνων ρεύματος εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους
Από Εύη Κουρίδου

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel», που προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα ιδιαίτερα στη Θεσσαλία.

Δύο πυλώνες μεταφοράς ρεύματος έπεσαν στη Θεσσαλία, λόγω της διάβρωσης του εδάφους που προκάλεσαν οι σφοδρές πλημμύρες στην περιοχή. Πάντως, όπως ενημέρωσε ο ΑΔΗΜΕ, η πτώση τους δεν έχει επηρεάσει τη λειτουργία του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Πρόκειται για έναν πυλώνα στη Γραμμή Μεταφοράς 400 kV Λάρισας – Λάρυμνας, στην περιοχή της Λάρισας και στη Γραμμή Μεταφοράς 150 kV Δομοκού-Φαρσάλων.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία «Daniel»: «Τα νερά είναι μολυσμένα και επικίνδυνα» - Συναγερμός για τη δημόσια Υγεία στη Θεσσαλία

Ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή που επιτράπηκε η πρόσβαση από τις αρχές, τεχνικά κλιμάκιά του έχουν σπεύσει στην περιοχή και εργάζονται για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των γραμμών.

Παράλληλα, συνεργεία του Διαχειριστή, συνεργάζονται με την Πολιτική Προστασία για την ασφαλή πρόσβαση τους σε δυσπρόσιτα σημεία λόγω των πλημμυρών, εξετάζοντας τη στατικότητα όλων των πυλώνων στην ευρύτερη περιοχή. Η επισκόπηση των Γραμμών γίνεται ταυτόχρονα με drones και στις πλημμυρισμένες περιοχές στις οποίες υπάρχουν Γραμμές Μεταφοράς εκτός λειτουργίας η μηχανική κατάσταση των πυλώνων εξετάζεται με ελικόπτερα. Ο ΑΔΜΗΕ παραμένει σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πρωτοφανούς αυτού φαινομένου.

Κακοκαιρία Daniel
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI

Σοκ και δέος: Τα νερά του Πηνειού στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη - Η μία τραγωδία "συναντά" την άλλη (Video)

Μέχρι το σημείο όπου έγινε η σιδηροδρομική τραγωδία των 57 νεκρών στα Τέμπη έφτασαν τα νερά από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Όπως φαίνεται από φωτογραφίες και βίντεο που δημοσίευσαν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα λασπωμένα νερά έχουν καλύψει το μεγαλύτερο σημείο από το μικρό εκκλησάκι που έχει στηθεί εκεί προς τιμήν των 57 νεκρών της τραγωδίας.

@stefanosdamianidis Πλημμύρισε και το σημείο όπου συγκρούστηκαν τα τρένα στα Τέμπη… #κακοκαιρια #ντανιελ #λαρισα #βολος #παλαμας #τεμπη #καρδιτσα ♬ πρωτότυπος ήχος - Stefanos Damianidis

Η κακοκαιρία Daniel επηρέασε και την περιοχή των Τεμπών, οι κάτοικοι του οποίου έλαβαν χθες μήνυμα μέσω 112 να είναι σε ετοιμότητα, λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share