Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

«Μαυρίζει» η ψυχή μας: Εικόνες που "τσακίζουν" καρδιές από τα ζωάκια στις πλημμυρισμένες περιοχές - Περιφέρονται στις λάσπες και κοιτούν αποσβολωμένα (Video)

Θλίψη για τα εκατοντάδες ζώα που βρήκαν τραγικό θάνατο αλλά και ελπίδα από τις διασώσεις σκυλιών προβάτων και άλλων πλασμάτων

10 Σεπτεμβρίου 2023 13:41
«Μαυρίζει» η ψυχή μας: Εικόνες που
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

H χώρα θρηνεί ήδη 14 νεκρούς από την κακοκαιρία Daniel, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων τριών ανθρώπων. Πέρα όμως από τις ανθρώπινες απώλειες, ο όλεθρος από την πρωτοφανή θεομηνία ήταν βιβλικός και σε επίπεδο υλικών ζημιών, ανεπανόρθωτων καταστροφών σε καλλιέργειες και θανάτων εκατοντάδων ζώων.

Ειδικά για τα τελευταία, με τη Θεσσαλία να φιλοξενεί πολυάριθμες κτηνοτροφικές μονάδες, οι εικόνες από πνιγμένα γουρούνια, αρνιά, κατσίκια και αγελάδες προκαλούν φρίκη. Τα λόγια ενός κτηνοτρόφου που αντίκρυσε τα νεκρά του πρόβατα αντικατοπτρίζουν τις σκέψεις όλων μας: «Είναι το τέλος μας αυτό, με πόση δύναμη να ξανασηκωθείς...»

Δυστυχώς, χάθηκαν για πάντα και οι ψυχές πολλών δεσποζόμενων ζώων, όπως σκυλιά, γατιά και πουλιά. Σκυλάκια σε κυνοκομεία και φιλοζωικούς συλλόγους σώθηκαν την τελευταία στιγμή, καθώς βρέθηκαν να κολυμπάνε μες στα νερά της βροχής.

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες με τσοπανόσκυλα να περιφέρονται μόνα τους στους πλημμυρισμένους κάμπους ή να προσπαθούν να γλιτώσουν από τη μανία της φύσης σκαρφαλώνοντας στις στέγες των σπιτιών, σε περιοχές όπου η στάθμη του νερού ξεπέρασε τα τρία μέτρα.

Την ίδια ώρα, οι πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές έχουν γεμίσει από έντομα και φίδια, με τα τελευταία να προσπαθούν και αυτά να επιβιώσουν σε ξένες συνθήκες. Από την άλλη, ελπίδα προκαλούν οι προσπάθειες διασωστών και εθελοντών να σώσουν όσα ζωάκια μπορούν.

Προσοχή: Ακολουθούν σκληρές εικόνες!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share