Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

«Σαρώνουν» οι πλημμύρες: Μήνυμα από το 112 σε Τέμπτη, Ιτέα και άλλες 4 περιοχές - «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Απειλούνται από την υπερχείλιση του Πηνειού

9 Σεπτεμβρίου 2023 16:22
«Σαρώνουν» οι πλημμύρες: Μήνυμα από το 112 σε Τέμπτη, Ιτέα και άλλες 4 περιοχές - «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Μήνυμα του 112 έλαβαν κάτοικοι έξι περιοχών της Θεσσαλίας, γύρω από τον Πηνειό, που απειλούνται από την υπερχείλισή του.

Πριν από λίγο εστάλη 112 στους κατοίκους των περιοχών Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι και Ευαγγελισμό ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Αμείωτη παραμένει η αγωνία στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας, όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών από την κακοκαιρία «Daniel».

Οι εικόνες και οι μαρτυρίες κατοίκων από τις περιοχές που «χτυπήθηκαν» από την κακοκαιρία συγκλονίζουν. Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους ενώ οι εκκενώσεις περιοχών και τα πλημμυρικά φαινόμενα συνεχίζονται. Για την ώρα, οι νεκροί έχουν φτάσει τους δέκα.

«Είχαμε μία γυναίκα νεκρή γυναίκα που ήταν κατάκοιτη»

Ο Απόστολος Πολύζος, κάτοικος Μαραθέας Καρδίτσας, μιλώντας στο Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA, εξήγησε πώς συνέβη η καταστροφή στο χωρίο του.

«Την Τετάρτη το πρωί ξεκίνησε να βγαίνει το νερό. Εμάς ευτυχώς μας άνοιξε ένας από μία καφετέρια. Ήμασταν 120 άτομα μέσα. Την πρώτη μέρα δεν ήρθε κανείς, δεν είχαμε ούτε νερό. Τη δεύτερη μέρα μας έφεραν νερό. Εγώ είχε πάρει τηλέφωνο για να φύγω, αλλά μου είπαν πως δεν μπορώ να περάσω. Ήταν λάθος συνεννόηση, γιατί τελικά ο δρόμος δεν είχε κλείσει. Σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα. Το χωριό έχει δύο μέτρα νερό στα σπίτια. Αυτή τη στιγμή, όσοι είναι με βάρκες απεγκλωβίζουν τους ανθρώπους. Είχαμε μία γυναίκα νεκρή, που ήταν κατάκοιτη, και ενδέχεται να είναι νεκροί και μία μαμά με τον γιο της που αγνοούνται».

Αγνοούνται μία μητέρα με τον γιο της στον Παλαμά

Σύμφωνα μάλιστα με τον δήμαρχο Παλαμά Καρδίτσας, Γιώργο Σακελλαρίου, υπάρχει μια μητέρα με τον γιο της από τη Μεταμόρφωση, τους οποίους αναζητούν οι συγγενείς τους.

«Έχουμε την πληροφορία ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμα και μας έχουν "ενοχλήσει" οι οικείοι τους. Θεωρούνται αγνοούμενοι», δήλωσε ο κ. Σακελλαρίου.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στον Παλαμά Καρδίτσας, όπου εθελοντής πυροσβέστης εξέφρασε φόβους να υπάρχουν και άλλα θύματα, την ίδια ώρα που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες για την ανεύρεση διασωθέντων, σπίτι – σπίτι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share