Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

Απειλούν τα νερά του Πηνειού: «Βούλιαξε» ο θεσσαλικός κάμπος, ρεκόρ με 9,5 μέτρα η στάθμη! - Έξι νεκροί, έξι αγνοούμενοι (video)

Δίχως προηγούμενο η στάθμη του νερού στον Πηνειό ποταμό

8 Σεπτεμβρίου 2023 10:21
Απειλούν τα νερά του Πηνειού: «Βούλιαξε» ο θεσσαλικός κάμπος, ρεκόρ με 9,5 μέτρα η στάθμη! - Έξι νεκροί, έξι αγνοούμενοι (video)
ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Ολέθριες οι καταστροφές από την κακοκαιρία «Daniel», με τον απολογισμό να φτάνει τους έξι νεκρούς και τεράστιες υλικές ζημιές στη Θεσσαλία.

Ο Παλαμάς Καρδίτσας είναι ένα από τα σημεία στην ευρύτερη περιοχή που παραμένει ακόμη αποκλεισμένο και γειτονικό με την Αστρίτσα, εκεί όπου το απόγευμα της Πέμπτης βρέθηκαν νεκρές ακόμη δύο ηλικιωμένες γυναίκες ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από την φονική κακοκαιρία σε έξι. Κατά πληροφορίες, οι δύο άτυχες γυναίκες δεν πνίγηκαν από τα ορμητικά νερά. Έχασαν τη ζωή τους, πιθανότατα από παθολογικά αίτια.

Οι προσπάθειες πλέον στρέφονται στις επιχειρήσεις διάσωσης εγκλωβισμένων και αγνοουμένων - ετοιμάζονται ήδη για υποβρύχιες καταδύσεις άντρες της Ζ-ΜΑΚ για να αναζητήσουν και να διασώσουν εγκλωβισμένους - ο ακριβής αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος.

Σε διαρκή κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές και οι κάτοικοι στις εκτάσεις γύρω από τον Πηνειό, με αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 και αδιάκοπες επιχειρήσεις εκκενώσεων και απεγκλωβισμών. Η υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού προκαλεί τεράστια ανησυχία. Στις εργατικές κατοικίες της Λάρισας στη Γιάννουλη το νερό έχει φτάσει στη μέση των κτιρίων ενώ οι εικόνες από το σημείο είναι αποκαρδιωτικές.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα άρχισαν να χτυπούν, από χθες αργά το βράδυ και την πόλη της Λάρισας, κυρίως τις συνοικίες που βρίσκονται κοντά στο Πηνειό ποταμό, καθώς σημειώνεται υπερχείλιση των φρεατίων με μεγάλη ποσότητα νερού από το ποτάμι. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχωρούν σε απεγκλωβισμο κατοίκων, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια.

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στη Λάρισα όπου το ύψος της στάθμης του Πηνειού έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, φτάνοντας σύμφωνα με τον δήμαρχο Λάρισας τα 9,5 μέτρα και εντείνοντας τους φόβους υπερχείλισης του ποταμού. Σημειώνεται πως το σύνηθες ύψος της στάθμης του ποταμού όταν βρέχει, είναι τα 4 μέτρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share