Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

«Δε μπορούσα να τον αφήσω»: Μεγάλη αναζωπύρωση στα Βάγια Βοιωτίας – Απεγκλωβισμός πατέρα και γιου από κτηνοτροφική μονάδα

Παραλίγο τραγωδία με πατέρα και γιο

23 Αυγούστου 2023 20:45
«Δε μπορούσα να τον αφήσω»: Μεγάλη αναζωπύρωση στα Βάγια Βοιωτίας – Απεγκλωβισμός πατέρα και γιου από κτηνοτροφική μονάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Βοιωτία, και συγκεκριμένα στην περιοχή Βάγια, ενώ πραγματοποιήθηκε και μια επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων καθώς πατέρας και γιος κινδύνευσαν από τη φωτιά που έφτασε στην κτηνοτροφική τους μονάδα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η πυρκαγιά, που καίει από την Τρίτη (22/08) στην Υλίκη, έχει μεγάλη αναζωπύρωση και πέρασε την πλαγιά. Σύμφωνα με το ertnews.gr, οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά τις φωνές της μητέρας και συζύγου και έσωσαν τους 2 κτηνοτρόφους στο «παρά πέντε» καθώς ο αποπνικτικός καπνός είχε φτάσει στο μαντρί. Την ίδια ώρα η φωτιά στην Πάρνηθα κατευθύνεται στο Ολυμπιακό Χωριό.

«Τρόμαξα πολύ, είναι ό,τι χειρότερο έχω ζήσει. Δε μπορούσα να αφήσω τον πατέρα μου. Του είπα “πάμε να φύγουμε και ό,τι γίνει”, μέσα στον πανικό μας», δήλωσε ο 16χρονος.

Στην περιοχή έσπευσαν εναέρια μέσα ώστε η φωτιά να μην φτάσει στο ναό του Αγίου Δημητρίου.

Δείτε το βίντεο

Φωτιά στη Βοιωτία: Καίγεται η ιστορική μονή του Οσίου Λουκά - Σοκάρουν οι εικόνες

Σοκάρουν οι εικόνες από την ιστορική μονή του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία, η οποία αυτή τη στιγμή καίγεται. Πιο συγκεκριμένα η φωτιά στο πέρασμά της έκαψε ολοσχερώς τον περίβολο του ιστορικού μοναστηριού.

Οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν στο εσωτερικό της Μονής και καίνε ένα από τα παλαιότερα κτίρια. Ευτυχώς, έγκαιρα το μοναστήρι εκκενώθηκε από επισκέπτες και μοναχούς.

Παράλληλα τη δική του μάχη δίνει ο Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος Γεώργιος που παλεύει με τις φλόγες κλαίγοντας. Σημειώνεται ότι το μοναστήρι προστατεύεται από την UNESCO ενώ στο σημείο βρίσκεται και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Δείτε το βίντεο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share