Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Δραματική η κατάσταση στη Ρόδο: Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της πυρκαγιάς

Η νύχτα προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη

20 Ιουλίου 2023 23:03
Δραματική η κατάσταση στη Ρόδο: Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της πυρκαγιάς
(ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ /EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δραματική είναι η κατάσταση στο νησί της Ρόδου, καθώς συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της πυρκαγιάς, οι οποίες είναι συνεχείς και κάποιες από αυτές δύσκολο να αντιμετωπιστούν από τις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές που επιχειρούν.

Αυτή την ώρα το μέτωπο από Απόλλωνα προς Λάερμα εμφανίζει τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα γι’ αυτό και καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για τον περιορισμό του. Προσωπικό της πυροσβεστικής, εθελοντές κ.ά. βρίσκονται στο σημείο και προσπαθούν να καταστείλουν την έντασή του.

Το ίδιο είχε συμβεί νωρίτερα και στην περιοχή του Προφήτη Ηλία όπου οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα τις εγκαταστάσεις αλλά και τις κεραίες που βρίσκονται στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το μεσημέρι και μετά, όλες οι δυνάμεις αναλώνονται στο να αντιμετωπίζουν τις συνεχείς και επικίνδυνες αναζωπυρώσεις που σημειώνονται στα 4 μέτωπα της πυρκαγιάς αλλά και τις νέες εστίες που δημιουργούνται από τη μεταφορά από τον αέρα της καφτρας από τα καιόμενα.

Η νύχτα προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη με δεδομένο ότι είναι και η τρίτη κατά σειρά όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει στο νησί.

«Χρειαζόμαστε νερό»: Η δραματική έκκληση εθελοντή πυροσβέστη που δίνει μάχη με τις φλόγες

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις αναζωπυρωμένες εστίες πυρκαγιάς, ωστόσο οι ανάγκες τους είναι ιδιαίτερες, καθώς χρειάζονται ενέργεια ώστε να πολεμήσουν απέναντι σε έναν πανίσχυρο εχθρό. Βίντεο που έφερε στην επιφάνεια το newsbomb.gr, δείχνει νεαρό εθελοντή και κάτοικο της Μάνδρας να απευθύνει δραματική έκκληση για νερό

Μάλιστα διευκρίνισε ότι χρειάζονται νερό, καθώς όταν λένε ότι δεν έχουν ύδρευση γίνεται παρανόηση ότι κόβεται το νερό.

Ο εθελοντής σημειώνει πως αυτό που σημαίνει είναι ότι δεν υπάρχουν σωλήνες για να έρθει το νερό στις φλεγόμενες περιοχές και η μόνη λύση είναι ύστερα από μια τέτοια εξέλιξη να περιμένουν τις υδροφόρες για να βοηθήσουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Δείτε το βίντεο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share