Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Τραγωδία στην Ημαθία: «Μη αναστρέψιμη η κατάσταση του 8χρονου όταν έφτασε στο νοσοκομείο» - Νοσηλεύεται και ο ξάδερφός του με συμπτώματα στρεπτόκοκκου! (Video)

«Το διασωλήνωσαν, οι γιατροί και το προσωπικό έδωσαν μάχη για πέντε ώρες. Έγιναν προσπάθειες να το επαναφέρουν...»

13 Ιουνίου 2023 08:48
Τραγωδία στην Ημαθία: «Μη αναστρέψιμη η κατάσταση του 8χρονου όταν έφτασε στο νοσοκομείο» - Νοσηλεύεται και ο ξάδερφός του με συμπτώματα στρεπτόκοκκου! (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Μη αναστρέψιμη» ήταν η κατάσταση του 8χρονου από τη Νάουσα Ημαθίας, ο οποίος πέθανε από στρεπτόκοκκο την Κυριακή. Αυτό υποστήριξε ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, όπου μεταφέρθηκε αρχικά το παιδί από τη Νάουσα σε άσχημη κατάσταση. Παράλληλα, διαβάστε εδώ για τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξουν οι γονείς.

«Το παιδί ήρθε γύρω στις 16:00 το απόγευμα. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με συνοδεία ειδικού γιατρού – παιδιάτρου. Δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Το πήγαν στο χειρουργείο, όπου προσπαθούσαν να του κάνουν ανάνηψη. Δυστυχώς, η κατάσταση ήταν άσχημη», εξήγησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» κ. Κετικίδης.

«Το διασωλήνωσαν, οι γιατροί και το προσωπικό έδωσαν μάχη για πέντε ώρες. Έγιναν προσπάθειες να το επαναφέρουν. Χρειαζόταν επειγόντως ΜΕΘ και έπρεπε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο», συμπλήρωσε και τόνισε πως όταν ο 8χρονος έφτασε στο νοσοκομείο Γεννηματάς η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη.

Το αγοράκι έπαθε ανακοπή και κατέληξε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 8χρονος την περασμένη Παρασκευή ανέβασε υψηλό πυρετό που δεν υποχωρούσε και εμφάνιζε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Οι γονείς του τον πήγαν στο νοσοκομείο Νάουσας, όπου οι γιατροί αρχικά δεν διαπίστωσαν κάτι ανησυχητικό.

Ωστόσο, επειδή έκανε εμετούς το κράτησαν στο νοσοκομείο για να μην αφυδατωθεί και προχώρησαν και σε δεύτερο γύρο εξετάσεων. Η κατάσταση του παιδιού το Σάββατο επιδεινώθηκε ραγδαία και οι γιατροί αποφάσισαν ότι πρέπει επειγόντως να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Έτσι αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς, που εφημέρευε και από εκεί στο Ιπποκράτειο που διαθέτει ΜΕΘ Παίδων. Δυστυχώς το παιδί έπαθε σηπτικό σοκ και κατέληξε.

Στο νοσοκομείο και ο ξάδερφος του 8χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας ο ξάδερφος του 8χρονου αγοριού μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

«Οι γιατροί τον παρακολουθούν, του δίνουν θεραπεία. Νοσηλεύεται μόνος του σε θάλαμο και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά», δήλωσε ο κος Κετικίδης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share