Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

«Κλυδωνισμός» από τα Μερομήνια για τον «μαγιάτικο» καιρό - «Η Πρωτομαγιά έρχεται με...»

Η πρόβλεψη για την εξέλιξη του καιρού

24 Απριλίου 2023 10:56
«Κλυδωνισμός» από τα Μερομήνια για τον «μαγιάτικο» καιρό - «Η Πρωτομαγιά έρχεται με...»
Από Ανθή Κουρεντζή

Μερομήνια: Το Πάσχα για πολλές περιοχές της Ελλάδας ήταν βροχερό εφέτος και όσοι έψησαν με μπουφάν και αδιάβροχα ψάχνουν την επόμενη έξοδό τους στην οποία ελπίζουν τα πράγματα να είναι καλύτερα.

Η Πρωτομαγιά που εφέτος πέφτει Δευτέρα οπότε είναι τριήμερο είναι ο επόμενος στόχος των εκδρομέων και η ανησυχία για τον καιρό πάντα είναι επίκαιρη. Για σοβαρή επιστημονική πρόγνωση είναι νωρίς οπότε ας δούμε τι λένε τα Μερομήνια για την Πρωτομαγιά.

Πρωτομαγιά θα κάνουμε με λαμπερό ήλιο και θερμοκρασία έως 24°C. Γενικά, την πρώτη εβδομάδα (και τα μισά της δεύτερης), ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες (ίσως) κατά τόπους βροχές. Ο καιρός το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη θα είναι άστατος με κατά τόπους βροχές και έντονες μπόρες – καταιγίδες (κεραυνούς κλπ) κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα. Στα τέλη του Μαΐου δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές του καιρού. Τις περισσότερες μέρες θα έχει ηλιοφάνεια, ζεστός καιρός με ανέμους έως 4 Bf.

«Κλειδωνιμός» από τα Μερομήνια για τον «μαγιάτικο» καιρό - «Η Πρωτομαγιά έρχεται με...»

Φθινοπωρινή παράταση από την Χριστίνα Σούζη - «Μέχρι και την Πέμπτη θα...»

Με άστατο καιρό ξεκινά και αυτή η βδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Χριστίνα Σούζη, η οποία προειδοποίησε μέσα από την εκπομπή της Φαίης Σκορδά «Πρωινό μας», ότι το φαινόμενο της αστάθειας θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη (27/4). Με την ευκαιρία, δείτε την γενική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα στην Αττική ο καιρός θα κυλήσει αίθριος με ηλιοφάνεια, ενώ αύριο και μεθαύριο θα σημειωθούν κατα διαστήματα βροχωπτώσεις.

Για σήμερα Δευτέρα (24/4) η θερμοκρασία στην Αττική θα φτάσει μέχρι 21 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση της μετεωρολόγου

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share