Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

«Κουφόβραση» από τον Τάσο Αρνιακό: «Δυστυχώς επανέρχεται για τα καλά...»

«Κοκτέιλ» βροχής, νέου κύματος ζέστης και ισχυρών ανέμων

18 Ιουνίου 2024 00:04
«Κουφόβραση» από τον Τάσο Αρνιακό: «Δυστυχώς επανέρχεται για τα καλά...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Ο Τάσος Αρνιακός για ακόμη μία φορά δεν έκρυψε την αλήθεια για τον καιρό των επόμενων ημερών και αυτή δεν είναι πολύ ευχάριστη, αφού το κοκτέιλ διάφορων φαινομένων επιμένει στη χώρα.

Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 έδωσε το στίγμα για όλη την εβδομάδα, με τοπικές βροχές, άνοδο της θερμοκρασίας και ισχυρό μελτέμι να την χαρακτηρίζει. Αυτό επισημαίνει πως πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα υπό τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, ενώ περνώντας οι μέρες θα ανεβαίνει ακόμη περισσότερο ο υδράργυρος. Οπότε πλέον αναμένουμε να δούμε εκ νέου 40άρια στην ελληνική επικράτεια.

Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού στον ΑΝΤ1

Αποκάλυψη Θοδωρή Κολυδά για τον καιρό: «Τα μάτια μας 14! Το Κιράζ Μελτέμ σε δράση...»

Καιρός: Η ζέστη επιστρέφει στην Ελλάδα, αλλά το μελτέμι που θα φυσά θα κρατήσει το θερμόμετρο χαμηλότερα από ό,τι θα μπορούσε να φτάσει.

Το «Κιράζ Μελτέμ» είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να αντέξουμε τη ζέστη. Το μελτέμι του κερασιού θα κρατήσει το θερμόμετρο σε υποφερτά επίπεδα αφού θα απομακρύνει την αφρικανική σκόνη και θα κρατήσει. Βέβαια, την ίδια ώρα θα αυξήσει τον κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιών κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές. Παράλληλα, «βραχνάς» Τάσου Αρνιακού: «Ήταν μόνο η αρχή - Νέο κύμα ζέστης...»

Η ανάρτησή του Θοδωρή Κολυδά:

ΤΟ «ΚΙΡΑΖ ΜΕΛΤΕΜ» ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Οι Τούρκοι ως λαός ασχολήθηκαν περισσότερο με την επίδραση του ανέμου στη γεωργική παραγωγή και γι’ αυτό τον λόγο το μελτέμι πήρε ονομασίες σχετικές με την παραγωγή φρούτων , όπως αρχικά το «κιράζ μελτέμ» (κερασιού) , αργότερα το «καβούν μελτέμ» (πεπονιού) και τέλος το «ουζούμ μελτέμ» (σταφυλιού) στα τέλη Αυγούστου, όταν αρχίζει να ετοιμάζεται η παραγωγή του σταφυλιού. Στο βίντεο διακρίνεται η ευεργετική επίδραση του μελτεμιού στη χώρα μας, ενάντια στις «επιθέσεις» των θερμών μαζών τόσο από τις ακτές της Αφρικής , όσο και από τα βάθη της Ανατολίας (κιράζ μελτέμ).

«Αερόθερμο» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Ξανά στα 40άρια η χώρα - Πολύ ισχυρό μελτέμι...»

Καιρός: «Περίεργη» εβδομάδα με πολύ ισχυρούς ανέμους και παράλληλα νέα άνοδο της θερμοκρασίας με 40άρια μόλις ξεκίνησε, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

«Στα ηπειρωτικά λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Ανεβαίνει ο υδράργυρος, με μέγιστες θερμοκρασίες μέχρι και 38 βαθμούς.

Είδηση των επόμενων ημερών το δυνατό μελτέμι, μέχρι και 8 μποφόρ στο Αιγαίο! Τα μάτια μας 14 για περιπτώσεις εκδήλωσης φωτιάς. Μέχρι και 37-38 βαθμούς θα δούμε στην Αττική, ειδικά μακριά από τη θάλασσα.

Άνοδος της θερμοκρασίας εκ νέου τις επόμενες μέρες και μελτέμι ισχυρό να συνεχίζεται, αλλά 40άρια να επανέρχονται στη χώρα από την Πέμπτη (20/6)», σημείωσε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος του MEGA.

Καιρός: Η αναλυτική πρόγνωση από τον Γιάννη Καλλιάνο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share