Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

42 χρόνια πριν και κούκλος: Όταν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης υποδύθηκε τον εραστή της Ντάριλ Χάνα

Τα πρώτα του υποκριτικά βήματα

18 Ιουνίου 2024 11:06
42 χρόνια πριν και κούκλος: Όταν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης υποδύθηκε τον εραστή της Ντάριλ Χάνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Βλαδίμηρος Κυριακίδης, τον οποίο τον έχουμε αγαπήσει δέκα χρόνια στο Μην Αρχίσεις την Μουρμούρα (θα ρίξει την αυλαία φέτος) έκανε τα πρώτα του υποκριτικά βήματα στον κινηματογράφο το 1982 με την ταινία "Οι εραστές του καλοκαιριού" ("Summer Lovers"), με πρωταγωνιστές την Ντάριλ Χάνα και τον Πίτερ Γκάλαχερ.

Η ταινία είχε κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι του 1982 και τότε η Σαντορίνη είχε διαφημιστεί σε όλο τον κό­σμο. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης έπαιζε τον εραστή που ψάχνει η Ντάριλ Χάνα.

Παράλληλα, διαβάστε: Το εξομολογήθηκε επιτέλους για την κόρη του με τη Λασκαράκη ο Γιάννης Τσιμιτσέλης: «Προσπαθώ να μάθω τι δι@@λο θα κάνω»

Όταν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης υποδύθηκε τον εραστή της Ντάριλ Χάνα

Όταν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης υποδύθηκε τον εραστή της Ντάριλ Χάνα

Ο ίδιος είχε πεί για την ταινία σε συνέντευξή του, ότι είχε μείνει έκπληκτος από τον επαγγελματισμό των ηθοποιών και τις συνθήκες δουλειάς.

"Είχα να παίξω σε τρεις σκηνές καί την ώρα που τελείωνα τη σκηνή μου, είχα τρεις φροντιστές πάνω από το κεφάλι μου για να μου αντικα­θιστούν το τσιγάρο και ένα ποτήρι κρασί που κρατούσα. Και σκεφτεί­τε ήμουν ένα παιδάκι που έπαιζα σε τρεις σκηνές σε όλη την ταινία".

Μιλώντας για την αμοιβή του, είχε πεί: "Το 1980 - 81 ο μισθός ο μηνιαίος ήταν γύρω, αν θυμάμαι καλά, ή 9.000 δραχμές ή 12.000. Μου τηλεφωνούν λοιπόν και μου λένε "τι λεφτά θέλετε, ποιο είναι το κασέ σας;". Μου έφυγε το ακουστικό. Δεν ήξερα ούτε τον όρο κασέ".

Και συνεχίζει: "Λέω "πείτε μου εσείς". Μου λένε "150.000 δραχμές είναι καλά;" Πήγα να λιποθυμήσω. Φτάνω που λες στη Σαντορίνη που είχα τα γυρίσματα, για τρεις σκηνές μιλάμε, κάθισα μια εβδομάδα στη Σαντορίνη. Α, μου είπαν, "θα σας δώσουμε τώρα το ένα τρίτο, όταν φτάσετε στη Σαντορίνη θα σας δώσουμε το δεύτερο τρίτο και πριν φύγετε το τρίτο μέρος. Με το που θα φτάσετε, ημέρα Δευτέρα, να πάτε να πληρωθείτε παρακαλώ"".

"Με το που φτάνω, εγώ δεν πήγα. Την άλλη μέρα στο γύρισμα με πιάσαν από το αυτί και μου είπαν "γιατί δεν ήρθατε να πληρωθείτε;"" καταλήγει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης για την εμπειρία του στην ταινία του Χόλιγουντ "Summer Lovers".

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share