Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Μετά από 10 χρόνια αναζητήσεων: Βρέθηκε το χαμέλο αεροπλάνο των Malaysia Airlines;

Ο λόγος που ανακινήθηκε η αισιοδοξία των ειδικών

18 Ιουνίου 2024 09:55
Μετά από 10 χρόνια αναζητήσεων: Βρέθηκε το χαμέλο αεροπλάνο των Malaysia Airlines;
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Έχουν περάσει δέκα χρόνια, από τότε που μυστηριωδώς χάθηκε το αεροπλάνο των Malaysia Airlines με την πτήση MH370, με τους ειδικούς που το αναζητούν να αναφέρουν εσχάτως, ότι ένα σήμα που χάθηκε εδώ και καιρό κάτω από τον ωκεανό, θα μπορούσε να μας δώσει την τοποθεσία συντριβής του.

Η πτήση της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 8 Μαρτίου 2014, με τον πιλότο λίγα χρόνια αργότερα να αυτοκτονεί. Παρά τις εκτεταμένες επιχειρήσεις αναζήτησης, το συμπέρασμα των κυβερνήσεων ήταν ότι «η πτήση MH370 τελείωσε στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό», αλλά η ακριβής τοποθεσία της παραμένει μυστήριο από τότε.

Αναθερμάνθηκε η ελπίδα εύρεσης του μοιραίου αεροσκάφους

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ μετά από ακρόαση 100 ωρών υποβρύχιων ηχογραφήσεων θορύβου από προηγούμενες αεροπορικές καταστροφές εντόπισαν έναν παρόμοιο ήχο στον Ινδικό Ωκεανό.

Ο ειδικός Dr Usama Kadri, μηχανικός και μαθηματικός, προτείνει ότι ένα πλέγμα υδροφώνων που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει τις αλλαγές στην πίεση της θάλασσας ως μέρος ενός συστήματος ανίχνευσης πυρηνικών εκρήξεων θα μπορούσε να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας. Μαζί με την ομάδα του, μελέτησαν δεδομένα από τη στιγμή που το MH370 εξαφανίστηκε πάνω από τον Νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Φαινόταν ότι υπήρχε ένα ανεξήγητο γεγονός σε μια περιοχή γνωστή ως Έβδομο Τόξο που εντοπίστηκε από το φυλάκιο Leeuiwn. Ο Δρ Kadri είπε: «Ένα αεροσκάφος 200 τόνων που συντρίβεται με ταχύτητα 200 μέτρων το δευτερόλεπτο θα απελευθερώσει την κινητική ενέργεια που ισοδυναμεί με έναν μικρό σεισμό. Θα ήταν αρκετά μεγάλο για να καταγραφεί από υδρόφωνα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά», αναφέρει η Mirror.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share