Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

«Νέγρος του Μοριά»: Με ελληνική παραδοσιακή φορεσιά στο εξώφυλλο του νέου του άλμπουμ «ΘΡΑCOC» (photos)

«Είμαι κι εγώ κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας», έχει δηλώσει μεταξύ άλλων ο ίδιος

26 Μαρτίου 2023 11:56
«Νέγρος του Μοριά»: Με ελληνική παραδοσιακή φορεσιά στο εξώφυλλο του νέου του άλμπουμ «ΘΡΑCOC» (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τον τίτλο «ΘΡΑCOC» (Θράσος) κυκλοφόρησε χθες (25/3) το νέο άλμπουμ του Νέγρου του Μοριά. Στο εξώφυλλο του άλμπουμ ο Νέγρος του Μοριά, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Kevin Zans Ansong, απεικονίζεται ο ίδιος με παραδοσιακή ελληνική φορεσιά.

Εικαστικά το άλμπουμ υπογράφουν οι Άρης Ροζόπουλος και Drinkdamilk ενώ η φωτογραφία ανήκει στον Θεόδωρο Μανωλόπουλο. Ο Νέγρος του Μοριά, γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1991, είναι γνωστός και ως Black Morris, και είναι Έλληνας ράπερ με καταγωγή από τη Γκάνα.

«Έχω γεννηθεί εδώ και μου αρέσει η ελληνική γλώσσα και η ιστορία της Ελλάδας. Είμαι κι εγώ κομμάτι της ιστορίας της και αισθάνομαι ότι γράφω τη δική μου ιστορία. Μου αρέσει η εποχή του Σωκράτη, του Θουκυδίδη και του Πλάτωνα, αλλά και η εποχή της Μπουμπουλίνας, του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη. Έτσι έγινα Νέγρος του Μοριά» έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

«Παπαφλέσσας»: Το αστρονομικό ποσό της παραγωγής και η αποκάλυψη για τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ που δεν γνωρίζαμε

Ο συνδυασμός της 25ης Μαρτίου με την ταινία για τον «Παπαφλέσσα» του 1971, που γαλούχησε γενιές και γενιές, είναι φυσικό επακόλουθο για κάθε Έλληνα που ανοίγει την τηλεόραση του, όταν πλησιάζει η εθνική επέτειος. Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Αλέκος Αλεξανδράκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Κάτια Δανδουλάκη, Λαυρέντης Διανέλλος και ένα λαμπερό καστ πρωταγωνιστών της πρώτης γραμμής του ελληνικού κινηματογράφου συναντήθηκαν σε μία ταινία αφιερωμένη στο έπος της ελληνικής επανάστασης. Με την ευκαιρία, δείτε το ελληνικό χωριό που γυρίστηκε η ταινία.

Τα πιο ενδιαφέροντα, όμως, είναι όλα αυτά που δεν φαίνονται απαραίτητα στην υπερπαραγωγή δύο γεμάτων ωρών. Η ταινία έκοψε σχεδόν 300.000 εισιτήρια τη χρονιά που κυκλοφόρησε. Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, δε, πήρε τα βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας και αρτιότερης παραγωγής. Και όχι άδικα, αφού ο «Παπαφλέσσας» κόστισε 12 εκατ. δραχμές, ποσό αστρονομικό για την εποχή του, με υπερσύγχρονα μηχανήματα κινηματογράφησης από τη Γαλλία. Αυτό καθιστά την ταινία μία από τις μεγαλύτερες υπερπαραγωγές του ελληνικού σινεμά.

Η ταινία θεωρήθηκε η καλύτερη στιγμή στην καριέρα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Ο ίδιος εκείνη την περίοδο ανέβαζε μαζί με τη Βουγιουκλάκη το έργο «Βασίλισσα Αμαλία» στο θέατρο Αλίκη, έτσι η παραγωγή τον έφερνε μετά την παράσταση με ελικόπτερο στη Λάρισα, στο στούντιο που γινόντουσαν τα γυρίσματα εσωτερικού χώρου, και τον ξαναγύριζε πίσω πάλι με ελικόπτερο για να προλάβει να είναι πάλι την επόμενη μέρα πίσω στην ελληνική σκηνή.

Οι συνθήκες των γυρισμάτων, τα οποία κράτησαν σχεδόν τρεις μήνες, ήταν αρκετά σκληρές, καθώς ήταν χειμώνας και έκανε πολύ κρύο πάνω στα βουνά. Οι πρωταγωνιστές θυμούνται να ξυπνούν τέσσερις το πρωί για να προλάβουν την ανατολή του ήλιου και να τους τρίβουν με τσικουδιά τα πόδια και ρακί την πλάτη, ώστε να καταφέρουν να ζεσταθούν. Ο μόνος που επέμενε αγόγγυστα την ταλαιπωρία, ήταν ο παλαίμαχος ηθοποιός Λαυρέντης Διανέλλος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share