Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

«Θρίλερ» στον Σκλαβενίτη - Σε αναβρασμό τα σούπερ μάρκετ

Τι συνέβη;

6 Μαρτίου 2023 12:37
«Θρίλερ» στον Σκλαβενίτη - Σε αναβρασμό τα σούπερ μάρκετ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε στις 8/2 η διοίκηση του Σκλαβενίτη, καταγγέλλοντας ακόμη μια «τρανταχτή» περίπτωση απάτης και δυσφήμισης του ονόματός του.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει:

« Άγνωστοι χρησιμοποιούν παράνομα την επωνυμία, το σήμα, φωτογραφίες και λοιπά στοιχεία της Επιχείρησής μας σε εικονικούς διαγωνισμούς –οι οποίοι αναρτώνται σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες–, με σκοπό την απόσπαση προσωπικών στοιχείων των συμμετεχόντων.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες καλούνται να κοινοποιήσουν τον σχετικό σύνδεσμο ή/και να απαντήσουν σε ερωτήσεις, καταχωρίζοντας προσωπικά στοιχεία τους, με δήθεν όφελος είτε δωροεπιταγές για αγορές από τα Καταστήματά μας είτε μετρητά είτε άλλα δώρα.

Η Επιχείρησή μας δεν διενεργεί τέτοιου είδους διαγωνισμούς και έχει προβεί σε καταγγελία στις αρμόδιες Αρχές. Την ίδια ώρα, έχουμε και «βόμβα» Σκλαβενίτη για γνωστό προϊόν στα ράφια του - Έκτακτη απόφαση της αλυσίδας

Συστήνεται στους χρήστες του διαδικτύου να μην ακολουθούν τέτοιου είδους συνδέσμους και να διαγράφουν άμεσα τυχόν παραπλανητικά μηνύματα. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταχωρίσει προσωπικά στοιχεία τους, συστήνεται να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.»

Σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

«Εκτόξευση» Σκλαβενίτη - Πανζουρλισμός πολιτών στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ

Συγκεκριμένοι λόγοι είναι σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την αγορά των σούπερ μάρκετ, αυτοί που οδηγούν τον Σκλαβενίτη όλο και ψηλότερα στην προτίμηση των καταναλωτών, με την αλυσίδα να αυξάνει το τζίρο της και το μερίδιό της από χρονιά σε χρονιά και το 2022 να αγγίζει τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε κύκλο εργασιών, καταγράφοντας ανάπτυξη 12% σε επίπεδο ομίλου.

Με αντίστοιχη ανάπτυξη στα επίπεδα του 12% κινήθηκε και η μητρική εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο των καταστημάτων της αλυσίδας στην Ελλάδα κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι από τα 3,31 δισεκατομμύρια ευρώ του 2021 οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022.

Tην ίδια στιγμή η ελληνική αγορά σούπερ μάρκετ το 2022 κατέγραψε ανάπτυξη 5,8% σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων αγοράς, IRI, γεγονός που φέρνει τον Σκλαβενίτη να έχει τον διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από το σύνολο της αγοράς.

Στο ερώτημα που πολλοί προσπαθούν να απαντήσουν στην περίπτωση του Σκλαβενίτη για το τι είναι αυτό που κάνει την αλυσίδα παρά το μέγεθός της για τα ελληνικά δεδομένα, να αναπτύσσεται κάθε χρόνο με αυτόν τον ρυθμό, συχνά η απάντηση βρίσκεται πίσω από τη λέξη "νοοτροπία".

H εταιρεία Βraincandy, η οποία σφυγμομετρεί την συμπεριφορά των καταναλωτών αναδεικνύει σταθερά τα τελευταία χρόνια στην πρώτη θέση της κατάταξης "top of mind” τον Σκλαβενίτη και μάλιστα με ανοδική πορεία από χρόνο σε χρόνο.

Το "top of mind” έχει ιδιαίτερη σημασία ως αίσθηση από πλευράς των καταναλωτών για τις ελληνικές αλυσίδες, δεδομένου ότι αποτυπώνει το ποια από όλες τις επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ έρχεται πρώτη στο μυαλό του όταν θέλει να πραγματοποιήσει τις αγορές του.

Η διακριτικότητα στον Σκλαβενίτη θα μπορούσε να εντοπιστεί και στην πολιτική του να μην διαφημίζεται σε κανένα μέσο ενημέρωσης, αλλά τελικά με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο πολλοί να είναι εκείνοι που μιλούν και ασχολούνται με εκείνον.

Μπορεί κάποια άλλη εταιρεία να διαφημίσει τη συνεργασία της με τον Σκλαβενίτη, όμως η διοίκηση του ομίλου δεν ακολουθεί την ίδια πολιτική. Εκτός των άλλων η οικογένεια Σκλαβενίτη φημίζεται για τις καλές σχέσεις που έχει με τους προμηθευτές και την βιομηχανία όπου παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες αλυσίδες εξ αντικειμένου πιέζουν για παροχές από πλευράς των προμηθευτών στην περίπτωση του Σκλαβενίτη, τα δεδομένα είναι σημαντικά πιο ήπια και διαφοροποιημένα και σε αυτόν τον τομέα για τον πρώτο παίκτη της αγοράς.

Ως σημάδι διακριτικότητας εκλαμβάνεται και η έλλειψη φυλλαδίων στους πάγκους των ταμείων στα καταστήματα του Σκλαβενίτη, όπου επίσης αποτελεί τη μοναδική αλυσίδα που δεν εφαρμόζει τη συγκεκριμένη τακτική σε επίπεδο μάρκετινγκ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share