Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η διαδρομή της Intercity 62 από την Αθήνα ως το "φονικό" σημείο του δυστυχήματος - Ίδια με το Μάτι η διαδικασία ταυτοποίησης σορών

Aυτά είναι τα πρώτα πρόσωπα της τραγωδίας!

1 Μαρτίου 2023 15:04
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η διαδρομή της Intercity 62 από την Αθήνα ως το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τη διαδρομή της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62 από την Αθήνα ως τα Τέμπη, όπου και συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία που κατερχόταν από τη Θεσσαλονίκη, αποτυπώνεται στο παρακάτω γράφημα. Παράλληλα, αυτά είναι τα πρώτα πρόσωπα της τραγωδίας, νεκροί οι μηχανοδηγοί Γιώργος Κουτσούμπας και Σπύρος Βούλγαρης.

Η IC62 αναχώρησε από την Αθήνα στις 19:22 με 431 επιβαίνοντες και τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Στο σταθμό της Λάρισας αποβιβάστηκαν 81 άτομα και η αμαξοστοιχία συνέχισε την πορεία της με 350 επιβάτες.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, μια εμπορική αμαξοστοιχία αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη κινούμενη προς τον νότο. Λίγο πριν τη σήραγγα των Τεμπών, τα δύο τρένα βρέθηκαν να κινούνται με υψηλές ταχύτητες σε μονή τροχιά, με αντίθετες κατευθύνσεις. Συγκρούστηκαν μετωπικά λίγα χιλιόμετρα βορείως της Λάρισας.

Σημειώνεται ότι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, χθες, ένα κομμένο καλώδιο ηλεκτροδότησης στον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου – το οποίο μάλιστα έπεσε πάνω σε αμαξοστοιχία γεμάτη επιβάτες – οι συνθήκες στο ταλαιπωρημένο και υποσυντηρημένο σιδηροδρομικό δίκτυο έγιναν πιο δύσκολες, με αποτέλεσμα να προκληθούν επάλληλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Η διαδρομή της Intercity 62 από την Αθήνα ως το 'φονικό' σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη

Η Hellenic Train είχε μάλιστα ενημερώσει μέσω Telegram ότι το IC62 αναχώρησε με 48 λεπτά καθυστέρηση από τον Παλαιοφάρσαλο, όπως αναφέρει το ot.gr.

Ίδια με το Μάτι η διαδικασία ταυτοποίησης σορών

Με τρεις ιατροδικαστές από την Αθήνα, ανάμεσά τους και ο Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, έχει ενισχυθεί η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της ταυτοποίησης των θυμάτων του φρικτού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές στο ethnos.gr θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία ταυτοποίησης που χρησιμοποιήθηκε για την εθνική τραγωδία στο Μάτι.

«Υπάρχουν σοροί που είναι αδύνατον να ταυτοποιηθούν. Δεν μπορεί να γίνει αναγνώριση από τους δικούς τους με κανέναν άλλον τρόπο πέραν αυτόν της μεθόδου DNA. Είναι εξαιρετικά τραγικές οι σκηνές που βιώνουμε, μας έρχονται στο μυαλό οι εικόνες από το Μάτι», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ήδη, άλλωστε, για αυτή την διαδικασία κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχουν μεταβεί στην Λάρισα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης.

«Δεν ξέρω τι να πω. Είμαστε σοκαρισμένοι όλοι. Μιλάμε για νέα παιδιά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν να έχουν οι γονείς απαντήσεις. Να ξέρουν τι συνέβη με το παιδί τους, να έχουν άμεσα μία σορό να κλάψουν», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share