Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Φωτιά στην Καλλιθέα Αττικής - Δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο

Συναγερμός στην περιοχή!

5 Αυγούστου 2022 14:53
Φωτιά στην Καλλιθέα Αττικής - Δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική το μεσημέρι της Παρασκευής (5.8.2022), καθώς ξέσπασε φωτιά στο κέντρο της Καλλιθέας. Νωρίτερα σήμερα, είχε ξεσπάσει φωτιά στη Νέα Πέραμο.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 2 ξέσπασε φωτιά σε δασύλλιο στο κέντρο της Καλλιθέας. Στο σημείο έχουν σπεύσει 4 οχήματα και 10 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η φωτιά είναι περιορισμένης έκτασης και έχει ξεσπάσει σε οικόπεδο με δέντρα, ενώ αναμένεται να τεθεί άμεσα υπό έλεγχο.

Φωτιά κοντά στα διόδια της Ελευσίνας: Προληπτική εκκένωση της Άνω Βλυχάδας! Έκλεισε η Αθηνών-Κορίνθου (photo-video)

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε δασική έκταση τρία χιλιόμετρα μετά τα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο. Παράλληλα, θλίψη προκαλούν οι εικόνες αποκάλυψης στο ελληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, το Νοσοκομείο Βαλουκλή, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε παράδρομο στο Λουτρόπυργο Νέας Περάμου. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και ενάεριες δυνάμεις.

Κλειστή η Ολυμπία Οδός - Από την παλιά εθνική η κυκλοφορία

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γίνονται αυτή την ώρα, λόγω της φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Λουτρόπυργος Νέας Περάμου, μετά τα διόδια της Ελευσίνας. Συγκεκριμένα, έχει κλείσει η Ολυμπία Οδός και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλιά Εθνική Οδό.

Παράλληλα, εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση ενώ διεξάγονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. Το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βλυχάδα, εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα».

Το μήνυμα από το 112:

Προληπτική εκκένωση της Άνω Βλυχάδας

Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους λόγω βλάβης

Επίσης, αναγκαστική προσθαλάσσωση πραγματοποίησε διθέσιο πυροσβεστικό αεροσκάφος ελαφρού τύπου (AirTractor), το οποίο επιχειρούσε στη φωτιά στη Νέα Πέραμο, πιθανότατα λόγω μηχανικής βλάβης.

Οι δύο πιλότοι, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, περισυλλέγησαν από μια ιδωτική βάρκα και στη συνέχεια μετέβη σκάφος του λιμενικού για τους παραλάβει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share