Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Καλύτερη η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο - Άνοιξε η Εθνική (video)

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση

5 Αυγούστου 2022 13:09
Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Καλύτερη η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο - Άνοιξε η Εθνική (video)
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το πρωί της Παρασκευής (5/8/2022) όταν ξέσπασε φωτιά κοντά στα διόδια της Ελευσίνας, στη Νέα Πέραμο.

Η φωτιά, στο Λουτρόπυργο Νέας Περάμου, καίει χαμηλή βλάστηση μόλις τρία χιλιόμετρα από τα διόδια της Ελευσίνας. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι παραδόθηκε στην κυκλοφορία εκ νέου η Εθνική Οδός.

Νωρίτερα λόγω λόγω του καπνού, εκκενώθηκε ο οικισμός Άνω Βλυχάδα. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και μεγάλη προκειμένου η φωτιά να μην φτάσει σε δασική έκταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει εκδηλωθεί 3 χιλιόμετρα μετά τα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο, στο ύψος του Λουτρόπυργου Νέας Περάμου. Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό, και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, υδροφόρες ΟΤΑ.

Εξαιτίας της φωτιάς είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας. Η κυκλοφορία γινόταν με εκτροπή προς την παλαιά Εθνική Οδό.

Φωτιά στην Αρκαδία – Σηκώθηκαν πυροσβεστικά αεροπλάνα

Φωτιά στη Νεστάνη Αρκαδίας ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (04.08.2022). Οι φλόγες αποτεφρώνουν χαμηλή βλάστηση.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Φωτιά στη Μεγαλόπολη

Στη μάχη με τη φωτιά στη Νεστάνη Αρκαδίας ρίχτηκαν επίγειες, αλλά και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα 44 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος – η μία αποτελούμενη από 12 Φινλανδούς πυροσβέστες.

Ταυτόχρονα, ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλούνται, τουλάχιστον μέχρι τώρα, σπίτια, ενώ γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο πριν αυτό φθάσει σε γειτονική δασική έκταση.

Σύμφωνα με το arkadiaportal.gr, πυκνοί καπνοί είναι ορατοί από την πόλη της Τρίπολης.

Δείτε και σχετική ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας:

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share