Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αθήνα: Επιστρέφει από σήμερα (26/4) ο Δακτύλιος – Ποιο είναι το πρόστιμο

Ποια οχήματα κυκλοφορούν ελεύθερα

26 Απριλίου 2022 13:24
Αθήνα: Επιστρέφει από σήμερα (26/4) ο Δακτύλιος – Ποιο είναι το πρόστιμο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιστρέφει σήμερα, Τρίτη του Πάσχα 26 Απριλίου 2022, ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας μετά τις τέσσερις ημέρες που είχε ανασταλεί.

Ειδικότερα, το μέτρο του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, είχε προσωρινά ανασταλεί κατά τις ημέρες Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα, που ήταν επίσημες αργίες.

Δείτε επίσης: Σούβλισμα με... Ρίχτερ στην Αθήνα: Σεισμική δόνηση στην πρωτεύουσα

Αξίζει να σημειωθεί πως στον Δακτύλιο κινούνται ελεύθερα τα αυτοκίνητα τεχνολογίας Euro 6 με εκπομπές ρύπων έως 120 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, τα ηλεκτρικά μοντέλα, τα υβριδικά και εκείνα με εργοστασιακό σύστημα φυσικού αερίου ή υγραερίου. Για τα αυτοκίνητα αυτά θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να προμηθευτούν το ειδικό σήμα από τo daktylios.gov.gr. Όλα τα υπόλοιπα οχήματα θα εισέρχονται στον Δακτύλιο με το καθεστώς «Μονά-Ζυγά».

Ποιες μέρες ισχύει ο Δακτύλιος - Το πρόστιμο

Να υπενθυμίσουμε πως ο Δακτύλιος ισχύει αποκλειστικά τις καθημερινές, από Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 7:00 έως τις 20:00 και την Παρασκευή, από τις 07:00 έως τις 15:00. Ακόμα, δεν ισχύει τα σαββατοκύριακα, τις επίσημες αργίες και τις ημέρες απεργίας στα ΜΜΜ.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες ορίζεται στα 100 ευρώ.

Μποτιλιάρισμα διαρκείας στην Αττική: «Αμοκ» στα εθνικά οδικά δίκτυα - Επέστρεψαν στην Αθήνα 76.000 αυτοκίνητα!

Συνεχίζεται η επάνοδος των εκδρομέων του Πάσχα στην Αττική με την κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, σύμφωνα με την Τροχαία.

Προβλήματα παρατηρούνται στην Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα και συγκεκριμένα στα διόδια του Ισθμού όπου υπάρχει αρκετή ανάσχεση καθώς και στην διόδια της Ελευσίνας. Αντίθετα καλύτερη είναι η εικόνα στην Αθηνών-Λαμίας όπου και υπάρχει μικρή ανάσχεση στα διόδια των Αφιδνών.

Από τις 6 το πρωί σήμερα, μέχρι τις 6 το απόγευμα, έχουν επιστρέψει στην Αττική συνολικά 75.444 αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα 41.958 αυτοκίνητα πέρασαν από την Αθηνών- Κορίνθου και 33.486 από την Αθηνών - Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 22:00 σήμερα ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ενώ την Τρίτη (26/4) η απαγόρευση θα ισχύει από τις 11:00 έως τις 23:00.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share