Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

Φωτιά σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα: «Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι...» - Οι πρώτες μαρτυρίες - Συγκλονίζουν τα πλάνα του φλεγόμενου σκάφους (Video)

Ένας τραυματίας! Στην Κέρκυρα οι διασωθέντες

18 Φεβρουαρίου 2022 08:08
Φωτιά σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα: «Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι...» - Οι πρώτες μαρτυρίες - Συγκλονίζουν τα πλάνα του φλεγόμενου σκάφους (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης μετά από φωτιά σε επιβατηγό πλοίο ανοιχτά της Ηγουμενίτσας, με τις πρώτες μαρτυρίες από τους επιβάτες να έρχονται στο φως για το τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιβατηγό πλοίο σημαίας Ιταλίας -που είχε αναχωρήσει με προορισμό το Πρίντεζι- πλέει έξω από τη νήσο Ερεικούσσα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πλοίαρχος ζήτησε την εγκατάλειψη του πλοίου, με τους επιβάτες και το πλήρωμα να σπεύδουν στις διασωστικές λέμβους και να το εγκαταλείπουν.

Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, όπως μετέδωσε το MEGA, όλοι οι επιβάτες έχουν εγκαταλείψει το πλοίο και έχουν επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους.

«Έχουμε πολλές δυνάμεις του λιμενικού σώματος και της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας αλλά και εναέρια μέσα. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και οι καιρικές συνθήκες είναι καλές. Έχει αρχίσει η διαδικασία περισυλλογής τους από τα πλωτά μέσα», δήλωσε ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος.

«Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα. Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι γιατί ήταν κάποιοι που κοιμόντουσαν στο γκαράζ», ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το mega ο κ. Νάσος που βρισκόταν στο πλοίο, ωστόσο τόσο η περιφερειάρχης Ιονίων όσο και ο ίδιος ο πλοίαρχος διαβεβαίωσαν πως είναι όλοι καλά και επιβιβάστηκαν στις σωσίβιες λέμβους.

Επίσης, ένας επιβάτης με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρεται ήδη με πλωτό του λιμενικού στη Κέρκυρα. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες ο πλοίαρχος του πλοίου ενημέρωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες περισυλλέγονται από παραπλέοντα πλοία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share