Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024

Σοκάρει το γράφιτι στη Θεσσαλονίκη: Το πρόσωπο της Μαρίας Καβογιάννη στέλνει δυνατό μήνυμα κατά της βίας

Απίστευτη τοιχογραφία με το πρόσωπο της ηθοποιού

16 Ιουνίου 2024 16:40
Σοκάρει το γράφιτι στη Θεσσαλονίκη: Το πρόσωπο της Μαρίας Καβογιάννη στέλνει δυνατό μήνυμα κατά της βίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μαρία Καβογιάννη, η πρωταγωνίστρια της σειράς του MEGA Maestro, έγινε γκράφιτι στη Θεσσαλονίκη, ως σύμβολο για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Με την ευκαιρία δείτε Maestro: Αυτή είναι Αιμιλία Κεφαλά που υποδύεται τη φίλη της Κλέλιας - «Μου άλλαξε τη ζωή όταν μου έκανε...»

Η ερμηνεία της Μαρίας Καβογιάννη στη σειρά Maestro ενέπνευσε τον ζωγράφο Γιώργο Κόφτη να ζωγραφίσει ένα γκράφιτι στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για τη βία κατά των γυναικών.

«Αξίζει να σταθούμε στο ταλέντο της Μαρίας Καβογιάννη και τον τρόπο που έχει να μετουσιώνει τα συναισθήματα που διαπραγματεύεται η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Για μένα ήταν έμπνευση πριν καν δω τη σειρά. Όταν την είδα μετά, είδα το πρόσωπό της, διαπραγματεύεται σοβαρά ζητήματα για την κοινωνία μας», είπε ο Γιώργος Κόφτης.

Ο καλλιτέχνης επέλεξε ένα απομακρυσμένο σημείο για το graffiti, καθώς πέρυσι το ΑΠΘ είχε σβήσει την τοιχογραφία του προς τιμήν του σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

«Με συγκίνησε το ταλέντο αυτής της γυναίκας, το βλέμμα της κυρίως. Νομίζω ότι το σύνολο της κοινωνίας έχει επηρεαστεί από τη βία των γυναικών και τις γυναικοκτονίες. Η απόγνωσή της και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται, μας εκφράζει ως σύνολο», κατέληξε ο κ. Κόφτης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share