Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία "Κάρμελ" - Φολέγανδρος: Η στιγμή που πλοίο αναχωρεί από το λιμάνι δαμάζοντας τα κύματα (video)

Λίγο πριν το απαγορευτικό

19 Δεκεμβρίου 2021 17:05
Κακοκαιρία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κόντρα στον καιρό και τα μποφόρ που προκάλεσε η κακοκαιρία "Κάρμελ" παλεύει το επιβατηγό οχηματαγωγό ταχύπλοο Superjet που αναχωρεί από το λιμάνι στη Φολέγανδρο.

Έκτακτη προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη για κακοκαιρία "Κάρμελ": Χιόνια και στην Αττική!

Λίγο πριν το απαγορευτικό της κακοκαιρίας "Κάρμελ", το Superjet αγωνίζεται να δαμάσει τα κύματα αναχωρώντας από τη Φολέγανδρο για άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Το βίντεο από την στιγμή που "παλεύει" με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα είναι εντυπωσιακό:

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τα 8 και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

κακοκαιρια-καρμελ

Οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει για σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να ενημερώνονται για τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης - Δείτε την κίνηση στους δρόμους

Κυκλοφοριακά προβλήματα σε δρόμους της Αττικής έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Κάρμελ» με την κίνηση να κάνει την εμφάνισή της λόγω της χιονόπτωσης.

Πιο αναλυτικά, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της χιονόπτωσης, σε τμήματα της λεωφόρου Πάρνηθος και της οδού Φυλής. Συγκεκριμένα, έκλεισε το ρεύμα της λεωφόρου Πάρνηθος προς το καζίνο, από το ύψος του τελεφερίκ και η οδός Φυλής, στο ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

κακοκαιρια-καρμελ

Στη δίνη της κακοκαιρίας «Κάρμελ» η χώρα, με τους Κλέαρχο Μαρουσάκη, Σάκη Αρναούτογλου, Γιάννη Καλλιάνο και Τάσο Αρνιακό να προειδοποιούν για χιονοπτώσεις ακόμη και στην Αττική. Παράληλα, σε επιφυλακή είναι η Πολιτική Προστασία ενόψει της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες ώρες.

Προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη για κακοκαιρία «Κάρμελ»: Χιόνια και στην Αττική!

Χιόνια και στην Αττική προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στη νέα του πρόγνωση για την κακοκαιρία «Κάρμελ». Συστήνει προσοχή στην εθνική οδό και στον παγετό που θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά.

κακοκαιρια-καρμελ

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά για την Αττική: «Πυκνές χιονοπτώσεις θα δεχτούν οι ορεινοί όγκοι του νομού Αττικής με έμφαση την Πάρνηθα, τον Κιθαιρώνα και την Πεντέλη χωρίς να αποκλείεται να δούμε το χιόνι να πέφτει και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα βόρεια τμήματα του νομού απόγευμα και βράδυ Σαββάτου. Όπως όλα δείχνουν όμως μετά και τις πρωινές ώρες της Κυριακής τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα δούμε ακόμη και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share