Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Κακοκαιρία “Ελπίδα”: Έρχονται αποζημιώσεις και για τις διακοπές ρεύματος; (video)

Το νέο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση για όσους ταλαιπωρούνται ακόμη

26 Ιανουαρίου 2022 11:29
Κακοκαιρία “Ελπίδα”: Έρχονται αποζημιώσεις και για τις διακοπές ρεύματος; (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Θα δούμε τι πρέπει να γίνει» απάντησε ο Κώστας Σκρέκας για το ενδεχόμενο αποζημιώσεων για τις διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση με τις διακοπές ρεύματος να σημειώνονται σε όλη την Αττική εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας που κάλυψε στο χιόνι ολόκληρη την Περιφέρεια.

Αττική Οδός: Δεκάδες αυτοκίνητα αποκλεισμένα! Ποιοι δρόμοι άνοιξαν - Tι συμβαίνει στις παρόδους (Video)

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ και ρωτήθηκε σχετικά, λέγοντας πως «όταν ολοκληρωθούν οι αποκαταστάσεις, θα τα βάλουμε όλο στο τραπέζι για να δούμε τι πρέπει να γίνει», αφήνοντας ανοιχτό ουσιαστικά το ενδεχόμενο να δοθούν αποζημιώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοινώθηκαν ήδη αποζημιώσεις 2.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό, αλλά και 1.000 ευρώ σε κάθε εγκλωβισμένο επιβάτη τρένων.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, το κέντρο βάρους για αποκατάσταση των βλαβών έχει πέσει σε Ανατολική Αττική, Μεσόγεια, Μαραθώνα και Πικέρμι, όπου καταγράφονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

«Ζητάμε και παρακαλούμε πάλι τους πολίτες αν βλέπουν ότι ο γείτονας τους έχει ηλεκτρική ενέργεια και το δικό τους σπίτι δεν έχει, να πάρουν πάλι τηλέφωνο να ξαναδηλώσουν τη βλάβη γιατί μπορεί να υπάρχει ένα πρόβλημα στη δική τους παροχή ή στην παροχή χαμηλής τάσης», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο δεν είναι μεγάλη.
Όπως είπε επίσης ο υπουργός, τις πρώτες 36 ώρες της κακοκαιρίας περίπου 200.000 παροχές ήταν εκτός ηλεκτροδότησης και σήμερα έχουν περιοριστεί στις 5.000.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, έχει αποκατασταθεί το 95% των βλαβών στις γραμμές μέσης τάσης και μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση και στις υπόλοιπες.

«Γίνεται ένας αγώνας δρόμου γιατί μπορεί να είχαμε 200.000 παροχές εκτός ηλεκτροδότησης πριν 36 ώρες και να έχουν πέσει τώρα περίπου στις 5.000, αλλά αυτοί έχουν υποστεί τεράστια ταλαιπωρία», σημείωσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share