Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αττική Οδός: Δεκάδες αυτοκίνητα αποκλεισμένα! Ποιοι δρόμοι άνοιξαν - Tι συμβαίνει στις παρόδους (Video)

Δύσκολη η κατάσταση στους μικρούς δρόμους των Δήμων

26 Ιανουαρίου 2022 11:12
Αττική Οδός: Δεκάδες αυτοκίνητα αποκλεισμένα! Ποιοι δρόμοι άνοιξαν - Tι συμβαίνει στις παρόδους (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η διαδικασία του απεγκλωβισμού των αυτοκινήτων τόσο στην Αττική Οδό όσο και στους άλλους κεντρικούς δρόμους συνεχίζεται με τα συνεργία αλλά και τους πολίτες με δικά τους μέσα να προσπαθούν να απομακρύνουν τον πάγο ώστε σταδιακά να απομακρυνθούν. Ενώ, «τσουνάμι» μηνύσεων έρχεται από τους εγκλωβισμένους πολίτες κατά της Αττικής Οδού για την κοροϊδία των 2.000 ευρώ.

Αντίθετα η εικόνα είναι ακόμη πιο δύσκολη στους μικρότερους δρόμους μέσα στους Δήμους στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής καθώς πολλοί είναι απροσπέλαστοι για τα αυτοκίνητα και άκρως επικίνδυνοι για τους πεζούς.

Στην Αττική οδό συνεχίζεται ο καθαρισμός του οδοστρώματος, ωστόσο τα οχήματα που παραμένουν εκεί είναι δεκάδες. Σταδιακά θα πρέπει οι οδηγοί τους να τα παραλάβουν αλλά μόνο εύκολο δεν είναι μιας και το χιόνι που έπεσε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα» έχει μετατραπεί σε πάγο με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να σπάσει ώστε να μπορέσουν να απομακρυνθούν τα οχήματα με ασφάλεια.

Ο στόχος είναι να ανοίξει όσο το δυνατόν νωρίτερα ο κεντρικός αυτός δρόμος, όμως αναμένεται να περάσουν ακόμη πολλές ώρες ώστε μέχρι να αποδοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Στους άλλους δρόμους που αντιμετώπισαν προβλήματα με το χιόνι, όπως για παράδειγμα η Λ. Μεσογείων, η εικόνα είναι ανάλογη. Ένα μεγάλο μέρος του οδοστρώματος έχει καθαριστεί ώστε να μπορούν να κινούνται τα οχήματα, όμως κι εκεί πολλά αυτοκίνητα είναι αφημένα και παρκαρισμένα πρόχειρα, που επίσης είναι δύσκολο να απομακρυνθούν λόγω του πάγου.

Δύσκολη η κατάσταση στις παρόδους

Στις περιοχές στα βόρεια και τα ανατολικά, όπως το Χαλάνδρι, ο Χολαργός και η Αγία Παρασκευή υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στους μικρότερους δρόμους. Αφενός ο πάγος που έχει πιάσει το οδόστρωμα, αφετέρου δέντρα που έχουν πέσει και εκτός από προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχουν ανακόψει και την (πιθανή) κυκλοφορία.

Ποιοι δρόμοι άνοιξαν

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της τροχαίας, το πρωί της Τετάρτη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία επί της οδού Τατοϊού από το ύψος της οδού Χλόης ως τα Βασιλικά Κτήματα και στα δύο ρεύματα, αλλά και στο ύψος του οικισμού Αγιος Μερκούριος ως το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας. Επίσης η περιφερειακή Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα, αλλά και στην Εθνική Οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου από τη θέση Λούμπα προς τα Μέγαρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share