Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Επίθεση με βιτριόλι: Ραγδαίες εξελίξεις - Τότε θα βγει η απόφαση για την 36χρονη

«Κόλαφος» για την προσπάθειά της... να γλιτώσει

15 Σεπτεμβρίου 2021 08:31
Επίθεση με βιτριόλι: Ραγδαίες εξελίξεις - Τότε θα βγει η απόφαση για την 36χρονη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Εξελίξεις φαίνεται πως θα υπάρξουν στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, καθώς υπάρχει μια σαφής εκτίμηση για το πότε θα βγει η απόφαση για την 36χρονη Έφη.

Για την δύσκολη κατάσταση την οποία καλείται να αντιμετωπίσει η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα, καθώς σήμερα (15/9) ξεκινά η δίκη για την υπόθεση μίλησε ο δικηγόρος της, Ν. Αλεξανδρής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ιωάννα ξαναζεί τις συνθήκες της επίθεσης με αποτέλεσμα η θεραπεία να έχει πάει πίσω γιατί τέτοιου είδους καταστάσεις θέλουν και ψυχική ηρεμία»

«Το κυριότερο που περιμένει είναι απαντήσεις και την τιμωρία της δράστιδος γιατί ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και δεν θα αποκατασταθεί η όψη και η λειτουργία της» πρόσθεσε ο κ. Αλεξανδρής για το τι περιμένει η Ιωάννα από τη δίκη.

Κατά την εκτίμηση του δικηγόρου «με δεδομένο ότι τέλη Νοεμβρίου θα πρέπει να τεθεί θέμα αποφυλάκισης της κατηγορούμενης εκτιμώ ότι μέχρι τις 10 Νοεμβρίου θα έχουμε την απόφαση» προσθέτοντας ότι στη δίκη θα καταθέσουν περίπου 35 με 40 μάρτυρες και από τις δύο πλευρές, ως επί το πλείστον άνθρωποι που ενεπλάκησαν με την υπόθεση

Η Ιωάννα περιμένει απαντήσεις, επίσης, όσον αφορά το «γιατί;» της επίθεσης, πρόσθεσε ο κ. Αλεξανδρής σημειώνοντας ότι «εχει σημασία στα πλαίσια της έρευνας που είναι σε εξέλιξη ποιοι είναι αυτοί με τους οποίους μίλησε πριν και μετά η κατηγορούμενη και ποιο ρόλο έπαιξαν. Έχω μεγάλη δόση βεβαιότητας ότι υπήρξαν συνεργοί. Ήταν ένας χρόνος που γινόταν προετοιμασία για το έγκλημα. Οι συγκεκριμένες πράξεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία δεν μπορούσαν να γίνουν από έναν άνθρωπο». «Μιλάμε για μια άριστα οργανωμένη επίθεση δεδομένου ότι δεν σχετίζεται άτομο με το οργανωμένο έγκλημα» συμπλήρωσε ο δικηγόρος της Ιωάννας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Το δικαίωμα της σιωπής που άσκησε η κατηγορούμενη δείχνει το χαρακτήρα της αλλά και προστατεύει τους ανθρώπους που τη βοήθησαν. Είναι, όμως, επιβαρυντικό στοιχείο γιατί στην απόφαση του δικαστηρίου παίζουν ρόλο κάθε ενέργεια του κάθε κατηγορούμενου» κατέληξε ο δικηγόρος της Ιωάννας, του θύματος της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Δίχως τους γονείς της η 36χρονη στη δίκη! Η απόφαση που πήρε πριν 25 ημέρες μέσα στη φυλακή - Ποιοι θα είναι στο πλευρό της (Video)

Επίθεση με βιτριόλι: Αύριο, η 36χρονη κατηγορούμενη θα κάτσει στο εδώλιο, έχοντας απέναντί της την Ιωάννα. Δίχως τους γονείς της στο πλευρό της, χωρίς εκείνους που θα ήθελε να είναι εκεί για να την στηρίξουν.

Θα δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και όχι για βαριά σκοπούμενη βλάβη, καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα και τα στοιχεία της δικογραφίας, η 36χρονη είχε σκοπό να την σκοτώσει, αν και η ίδια το αρνείται.

Η ζωή στη φυλακή

Η κατηγορούμενη παραμένει 16 μήνες τώρα στη φυλακή. Σχεδόν αμέσως μετά την προφυλάκισή της άρχισε να δουλεύει στον χώρο ταξινόμησης και παραλαβής ρούχων του σωφρονιστικού ιδρύματος, δείχνοντας την πρόθεσή της να μειώσει τον χρόνο της ποινής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλο αυτό το διάστημα παραμένει ήρεμη, μιλάει με τις άλλες κρατούμενες και δείχνει να μην έχει ακόμα συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κακού που έχει προκαλέσει.

Τις τελευταίες 25 ημέρες σταμάτησε να εργάζεται και αφοσιώθηκε στο να μελετά τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της, ενώ την περασμένη Παρασκευή, από τις φυλακές της Θήβας, έγινε η μεταγωγή της στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να βρίσκεται στην Αθήνα για τη δίκη.

Βασικό ερώτημα που επιθυμούν να λύσουν οι δικαστές, είναι το πού προμηθεύτηκε η κατηγορουμένη το καυστικό υγρό καθώς και εάν υπήρξε συνεργός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share