Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Διεκόπη για τις 30 Σεπτεμβρίου δίκη - Τι είπε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης (Video)

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο...»

15 Σεπτεμβρίου 2021 12:03
Επίθεση με βιτριόλι: Διεκόπη για τις 30 Σεπτεμβρίου δίκη - Τι είπε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επίθεση με βιτριόλι: Για τι30 Σεπτεμβρίους διέκοψε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα. Παράλληλα, «κόλαφος» για την 37χρονη κατηγορούμενη ήταν ξανά η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία τοποθετήθηκε εναντίον της κατά την έξοδό της από το Εφετείο.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η Ιωάννα, θύμα της σφοδρής επίθεσης, η οποία δήλωσε τα στοιχεία της και αμέσως μετά η διαδικασία διεκόπη. Κατά τη διαδικασία, αναγνώστηκαν τα ονόματα και των 35 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ η πολιτική αγωγή πρότεινε ακόμη 5 μάρτυρες, κυρίως επιστήμονες. Τέλος, η υπεράσπιση ανέφερε ότι σκοπεύει σε μεταγενέστερο στάδιο να προσκομίσει κι αυτή τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης.

Νωρίτερα, μέσω του δικηγόρου της, καθώς επέλεξε να είναι απούσα από την πρώτη συνεδρίαση, η 36χρονη κατηγορούμενη προχώρησε σε ομολογία της πράξης της, ζητώντας όμως τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στο νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης» ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας, επανέλαβε «την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως», προσθέτοντας όμως πως «η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share