Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

Ευαγγελισμός - Κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα για την ανεμβολίαστη που αρνούνταν τη διασωλήνωση και πέθανε

Ο εισαγγελέας θα αναζητήσει τυχόν κακουργηματικές πράξεις από τρίτα πρόσωπα

3 Σεπτεμβρίου 2021 11:21
Ευαγγελισμός - Κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα για την ανεμβολίαστη που αρνούνταν τη διασωλήνωση και πέθανε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για το θάνατο 54χρονης γυναίκας που δεν ήθελε να εμβολιαστεί και κατέληξε από κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό, αρνούμενη να διασωληνωθει.

Η εισαγγελία διέταξε ερευνά η οποία δεν αφορά τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια για να κρατήσουνε ζωή την 54χρονη, ζητώντας ακόμη και εισαγγελική παραγγελία για να διασωληνωθεί η ασθενής.Συναγερμός από τον διευθυντή Πνευμονολογικής του Ευαγγελισμού: «Αγγίζουμε την πληρότητα στη ΜΕΘ»

Η έρευνα στρέφεται σε εκείνους που φέρονται ότι απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς να την διασωληνώσουν. Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Συναγερμός από τον διευθυντή Πνευμονολογικής του Ευαγγελισμού: «Αγγίζουμε την πληρότητα στη ΜΕΘ»

Μεγάλη πίεση έχει αρχίσει να ασκείται ξανά στα νοσοκομεία της χώρας, με το μεγαλύτερο αυτών, τον Ευαγγελισμό, να πλησιάζει την πληρότητα στη ΜΕΘ, ενώ το 90% των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό να μην είναι εμβολιασμένοι.

Αυτό αποκάλυψε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος, που μίλησε το πρωί της Παρασκευής (27.08.2021) στον ΑΝΤ1 για την κατάσταση στο νοσοκομείο και τις νοσηλείας με περιστατικά κορωνοϊού.

«Έχουμε δώσει μέχρι στιγμής 84 κρεβάτια για κοινή νοσηλεία covid και 32 κρεβάτια ΜΕΘ – covid. Αυτή την στιγμή υπάρχει μια πληρότητα στα κρεβάτια που έχουμε δώσει και ίσως τις επόμενες ημέρες να αναγκαστούμε να ανοίξουμε επιπλέον 50 κρεβάτια για απλή νοσηλεία κορωνοϊού και αντίστοιχα κρεβάτια ΜΕΘ», τόνισε ο Γιώργος Μπουλμπασάκος.

μεθ ευαγγελισμός

Χαρακτήρισε δύσκολη και επίμονη τη διαδικασία καθώς, όπως σημείωσε «αυτά τα κρεβάτια χάνονται για τα non – covid περιστατικά και αυτό είναι ένα πρόβλημα μεγάλο»

«Η μετάλλαξη Δέλτα άλλαξε δραματικά την πανδημία παγκοσμίως και αναγκαζόμαστε να ξαναθυμηθούμε σκηνές που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές», υπογράμμισε.

Από τους ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό, το 90% είναι ανεμβολίαστοι.

«Αυτή την στιγμή έχουμε μια πανδημία ανεμβολίαστων. Το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονται οι παραγωγικές ηλικίες και έχουμε περάσει και σε μεγαλύτερες ηλικίες, 60 ετών και άνω. Αυτό που έγινε είναι ότι οι νεαροί έφεραν τον ιό μέσα στα σπίτια και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί αυτές οι ηλικίες έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη», κατέληξε ο Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Κορωνοϊός: Συναγερμός στον Ευαγγελισμό - Κάτω των 26 ετών το 11% των ασθενών

Κορωνοϊός: Σταθερά "οδηγούν" την επιδημία οι ανεμβολίαστοι που μολύνονται με κορωνοϊό. Το τέταρτο κύμα φαίνεται να σταθεροποιείται σε μεγάλο ύψος, γύρω στα 3.000 κρούσματα ημερησίως, ωστόσο στην πλειονότητα τους πρόκειται για άτομα κάθε ηλικίας που δεν έχουν εμβολιαστεί. Πιο συγκεκριμένα στον Ευαγγελισμό, η συντριπτική πλειονότητα των 73 νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι.

Στο ίδιο νοσοκομείο, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, το 11% των νοσηλευόμενων είναι ηλικίας κάτω των 26 χρόνων. Μάλιστα, ο νεότερος ασθενής είναι 17 χρόνων. Βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) από την περασμένη Τετάρτη και από χθες νοσηλεύεται σε απλή κλινική Covid-19. Παράλληλα δείτε πότε θα ξεμπερδέψουμε από τον κορωνοϊό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share