Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Τότε θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα – Πότε θα μάθουμε αν τελείωσε η πανδημία ανεξαρτήτως εμβολιασμών

Αποκάλυψη!

4 Αυγούστου 2021 11:54
Κορωνοϊός: Τότε θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα – Πότε θα μάθουμε αν τελείωσε η πανδημία ανεξαρτήτως εμβολιασμών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΪ βρέθηκε ο καθηγητής μικροβιολογίας του τμήματος δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Ο καθηγητής αναφέρθηκε τόσο για τη μετάλλαξη Δ και τα νέα δεδομένα που φέρνει στην εξέλιξη της πανδημίας όσο και για το πότε θα ξεμπερδέψει η ανθρωπότητα από το ιό.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Δέλτα και την μετάδοσή της ακόμα και από τους εμβολιασμένους, ο καθηγητής ανέφερε:

«Tο CDC έβγαλε ένα εσωτερικό έγγραφο που μάλλον διέρρευσε το οποίο μιλάει για μεγάλη μεταδοτικότητα πράγμα που το ξέραμε αλλά πλέον μιλάει και την δυνατότητα μετάδοσης από τους εμβολιασμένους το οποίο αλλάζει τους κανόνες τους παιχνιδιού γι’ αυτό και οι Αμερικανοί συζητάνε πλέον για χρήση μάσκας και από τους εμβολιασμένους».

Όταν ερωτήθηκε για την άποψή του στη χρήση της μάσκας και στους εμβολιασμένους δήλωσε: «Εξαρτάται δηλαδή και από την επίπτωση του νοσήματος. Αν έχουμε πολύ νόσημα τριγύρω μας έστω και ελαφρύ η μάσκα θα είναι χρήσιμη».

Αναφερόμενος στο πολυπόθητο τέλος του κορωνοιού ο καθηγητής υποστήριξε ότι «Τον Σεπτέμβριο θα δούμε πώς θα πάει η κατάσταση στην Ευρώπη. Αν το επόμενο κύμα είναι πιο σοβαρό τότε τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα. Αν το επόμενο είναι πιο μικρό με πολύ λιγότερα θύματα και κρούσματα αυτό σημαίνει ότι βαίνουμε προς την λήξη της πανδημίας».

«Φουντώνει» η πανδημία από Σεπτέμβριο - Ποιοι θα χρειαστεί να κάνουν την 3η δόση του εμβολίου

Κορωνοϊός: Για τη μετάλλαξη Δέλτα που συνεχίζει να «καλπάζει» ανεξέλεγκτα και έχει αλλάξει τα δεδομένα στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας μας αλλά και την τρίτη δόση του εμβολίου μίλησαν το πρωί της Κυριακής στο OPEN ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμβολιασμών, Αθανάσιος Σκουτέλης και ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Νέο κύμα πανδημίας από τον Σεπτέμβριο - Τι θα γίνει με την τρίτη δόση

Τον Σεπτέμβριο θα έχουμε νέα έξαρση της πανδημίας στην Ελλάδα στην οποία θα είναι πιο ευάλωτοι οι ανεμβολίαστοι και τα παιδιά, είπαν οι καθηγητές. Σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου, είπαν ότι αυτοί που θα κληθούν να την κάνουν πρώτοι θα είναι όσοι έχουν κάνει μεταμόσχευση.

Το Ισραήλ είναι ήδη η πρώτη χώρα που θα αρχίσει να προσφέρει μια τρίτη δόση εμβολίου των Pfizer/Biontech κατά της COVID-19 για τους άνω των 60 ετών, μια παγκόσμια πρωτιά στις προσπάθειες να επιβραδυνθεί η διάδοση του πολύ μεταδοτικού στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share