Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: «Θα σου κάνουν κακό οι δικοί μου οι κουρεμένοι» - Οι απειλές στο θύμα

«Αυτός έχει μέρες να φανεί, πρόσεχε μην έρθει με καμία καραμπίνα εδώ μέσα»

3 Μαρτίου 2022 18:01
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: «Θα σου κάνουν κακό οι δικοί μου οι κουρεμένοι» - Οι απειλές στο θύμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Φίλοι και απλοί πελάτες που γνώριζαν το θύμα καταφθάνουν από το πρωί στο κατάστημα που διατηρούσε η άτυχη Βίκη που έπεσε θύμα του πρώην συντρόφου της. Στην πόρτα αφήνουν λουλούδια, κεριά και προσεύχονται γονατιστοί για εκείνη. Μία οικογενειακή φίλη του θύματος, μίλησε στην εκπομπή Tlive για όσα γνώριζε για την υπόθεση, αναφέροντας ότι ο δράστης είχε πέσει πολλές φορές στα χέρια της Αστυνομίας με όσα έκανε στο θύμα, αλλά ποτέ δεν τον συνέλαβαν!

Εκείνος ήταν συχνός «μπελάς» στο μαγαζί της πρώην συντρόφου του, αφού όποτε πήγαινε στο ουζερί που διατηρούσε η 41χρονη, της δημιουργούσε προβλήματα. Το ίδιο πίστεψαν όλοι ότι πήγε να κάνει και το βράδυ της Τετάρτης, μόνο που αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά τα πράγματα: «Μπήκε γρήγορα, είχε σχεδόν κρυμμένο το όπλο, πέρασε ανάμεσα από τους πελάτες και εκτέλεσε την πρώην σύντροφό του. Τα σκάγια βρήκαν και την κόρη του θύματος που τραυματίστηκε.

«Γνωρίζαμε ότι θα γίνει το φονικό»

Η κυρία Βάσω, γειτόνισσα και οικογενειακή φίλη της Βίκυς, γνώριζε για τα προβλήματα στη σχέση τους, όπως ακόμα και όταν το θύμα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του δράστη, εκείνος δεν σταμάτησε: «Πέρσι τα Χριστούγεννα το θύμα είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, αλλά τα απέσυρε γιατί την απειλούσε ότι θα κάνει κακό στα παιδιά της. Ο δράστης έπρεπε να βρίσκεται στο ψυχιατρείο, μόνο έτσι θα γλίτωνε η κοπέλα. Της είπε ότι θα έρθουν οι ''κουρεμένοι'', οι ''δικοί'' του άνθρωποι, θα της σπάσουν το μαγαζί και θα της κάνουν κακό. Φοβήθηκε λοιπόν και απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα, αφού φοβόταν για τη ζωή των παιδιών της και τη δική της. Η Αστυνομία ερχόταν συχνά στο μαγαζί για τους καυγάδες που γινόντουσαν στο μαγαζί. Ηταν απάνθρωπος, ήταν ένα φονικό που γνωρίζαμε ότι θα γίνει. Ελλειπε για ένα διάστημα και της είπα, ''αυτός έχει μέρες να φανεί, πρόσεχε μην έρθει με καμία καραμπίνα εδώ μέσα''. Και την επόμενη μέρα έγινε το φονικό».

Οσο για το γεγονός ότι η Αστυνομία γνώριζε για τη δράση του συγκεκριμένου ατόμου, η κυρία Βάσω ανέφερε: «Επειδή μένω ακριβώς από πάνω, θυμάμαι χαρακτηριστικά, ένα από τα πολλά βράδια που ήρθε η αστυνομία για να παρέμβει στους καυγάδες. Εκείνος όχι μόνο δεν φοβήθηκε, αλλά έπιασε το μπροστινό μέρος του περιπολικού και το ταρακουνούσε πάνω - κάτω. Η Αστυνομία θεωρούσε ότι πρόκειται απλά για ένα άτομο που έχει ψυχολογικά προβλήματα και τον άφηνε να φύγει. Μια φορά έμεινε η αστυνομία 3-4 ώρες και οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Συζητούσαν μαζί του αντί να τον συλλάβουν. Επρεπε να ήταν στη φυλακή, μόνο έτσι θα γλίτωνε η κοπέλα».

Οι αποκαλύψεις της φίλης της για τη διαφυγή στην Αμερική

Νέες αποκαλύψεις για τον γυναικοκτόνο που σκότωσε εν ψυχρώ μπροστά στα παιδιά της μέσα σε καφενείο στη Θεσσαλονίκη την 41χρονη σύντροφό του έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Φίλος πρώην συντρόφου του πυγμάχου υποστηρίζει πως ο 42χρονος κακοποιούσε συντρόφους του που του είχαν κάνει ασφαλιστικά μέτρα, ενώ μία γυναίκα έφτασε στο σημείο να φύγει για την Αμερική προκειμένου να γλυτώσει. «Τον πρώτο χρόνο ήταν όλα τέλεια και από το πρώτο χαστούκι που έφαγε ξεκίνησαν όλα» είπε ο καταγγέλλων στο STAR.

«Είχαμε φιλικές σχέσεις όσο ήταν με τη φίλη μου και μετά από πολλά χρόνια έγραψα ένα βιβλίο γι αυτή την ιστορία. Είχαν σχέση 2 – 3 χρόνια, κακοποιούνταν, είχαν γίνει μηνύσεις. Είχε πάρει ασφαλιστικά μέτρα, είχε πάει στα δικαστήρια αλλά δεν έγινε κάτι. Ξέρω ότι έχει γίνει αυτό και με άλλες κοπέλες. Προσπάθησε η κοπέλα να ξεφύγει, μέχρι και απαγωγή της έχει κάνει. Απειλούσε τη ζωή της, απειλούσε την οικογένειά της» είπε στο STAR. Η φίλη του έμαθε «από άλλη κοπέλα πως ταυτόχρονα βίωνε και εκείνη το ίδιο γιατί τα είχε και με άλλη ταυτόχρονα. Απ ότι ξέρω κοπέλα μετακόμισε στην Αμερική για να γλυτώσει από εκείνον, την κυνηγούσε όπου ήταν. Εγώ μένω στην Αθήνα και πήγαινα διακοπές και έβλεπα σημάδια στο πρόσωπο, το σώμα της και πάντα έβρισε δικαιολογίες. Το ξέραμε όλοι αλλά δεν ήμασταν σίγουροι. Νευριάζω, τα έχω ,με το κράτος που ήταν έξω. Δεν είναι μόνο η φίλη μου που πήγε στα δικαστήρια, ήταν πάρα πολλές κοπέλες».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share