Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Θήβα: Αυτός είναι ο 45χρονος επιχειρηματίας που έπεσε θύμα μαφιόζικης εκτέλεσης

Για ποιο λόγο τον ήθελαν νεκρό;

24 Ιουλίου 2021 14:29
Θήβα: Αυτός είναι ο 45χρονος επιχειρηματίας που έπεσε θύμα μαφιόζικης εκτέλεσης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονίζει την κοινωνία της Θήβας ο θάνατος του Κώστα Τσαφταρίδη, με τον επιχειρηματία να πέφτει θύμα μαφιόζικης εκτέλεσης και να πεθαίνει, αφήνοντας πίσω του δύο παιδιά.

Ο Κώστας Τσαφταρίδης έπεσε νεκρός στη μέση του δρόμου, ενώ ο δράστης φέρεται να διέφυγε με ένα μπλε αυτοκίνητο.

Είχε κατασκευαστική εταιρεία και εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η σορός του 45χρονου φέρει έξι τραύματα από πυροβόλο όπλο. Τα τέσσερα από τα τραύματα στο σώμα του, ένα στο κεφάλι και ένα στον μηρό.

Για ποιο λόγο τον ήθελαν νεκρό;

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο δράστης, που παρακολουθούσε τον ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας και μόλις έφτασε στο σπίτι του τον πυροβόλησε, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του.

Από το σημείο της εκτέλεσης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θηβών, που χειρίζονται την υπόθεση, συνέλεξαν εννέα κάλυκες των εννέα χιλιοστών, οι οποίοι πρόκειται να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ελληνικής αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το όπλο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Κώστας Τσαφταρίδης μαγαζί

Οι αστυνομικοί αναζητούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία και να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση του δράστη.

Παράλληλα, αναμένεται να λάβουν καταθέσεις από τα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του θύματος προκειμένου να διερευνήσουν αν είχε δεχτεί απειλές ή αν είχε επαφές με κύκλους της νύχτας.

Κώστας Τσαφταρίδης Θήβα

Σύμφωνα με το protothema.gr, εξετάζεται αν ο Κώστας Τσαφταρίδης είχε «περίεργες» διασυνδέσεις στην Αττική, κάτι το οποίο δεν έχει προκύψει τουλάχιστον έως τώρα.

Greek Mafia: Ποιες είναι οι 5 συμμορίες που κάνουν κουμάντο στην Αθήνα; Ο κορωνοϊός τους "τελείωσε" και άρχισαν να σκοτώνονται μεταξύ τους!

Σε κατάσταση συναγερμού η Ελληνική Αστυνομία αφού εντατικές είναι οι έρευνες για το οργανωμένο έγκλημα, τα συμβόλαια θανάτου και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην αθηναϊκή νύχτα μετά και την τελευταία δολοφονία του πρώην πυγμάχου, Τάσου Μπερδέση, στη Βάρη το πρωί της Δευτέρας 31 Ιουνίου, διεξάγει η Αστυνομία.

Μετά και την τελευταία δολοφονία του πρώην πυγμάχου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. όπου αποφασίστηκε το νέο σχέδιο με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της ΟΠΚΕ και τους «Πάνθηρες» να κάνουν εκτεταμένες περιπολίες στους δρόμους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN TV, η αστυνομία έχει κάνει χαρτογράφηση της Greek Mafia και προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι των τελευταίων επιθέσεων και δολοφονιών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ανοιχτού Καναλιού, η παραβίαση των γεωγραφικών ορίων δράσης της μαφίας στην Αττική αποτελεί κίνητρο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Οι Αρχές, μάλιστα, γνωρίζουν ότι η Αττική ήταν χωρισμένη σε τρία μεγάλα κομμάτια και συγκεκριμένα: Ηταν η μαφία των βορείων προαστίων, ήταν η μαφία των νοτίων προαστίων και η μαφία που δρούσε στο κέντρο της Αθήνας.

Ποιες είναι οι 5 συμμορίες που κάνουν κουμάντο στην Αθήνα;

Οι αστυνομικοί, πλέον, εκτιμούν ότι τώρα αυτές οι ζώνες που λυμαίνονταν οι μαφίες δεν έχει πια ισχύ. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτή τη στιγμή στην Αττική δρουν πέντε μεγάλες συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος. Ο σκληρός τους πυρήνας αποτελείται από 10 με 15 άτομα. Οι συμμορίες αυτές έχουν και υποομάδες με τις οποίες συνεργάζονται. Μάλιστα, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι έχει γίνει και διαχωρισμός για τον τρόπο που κινούνται. Δηλαδή, οι πέντε μεγάλες ομάδες ασχολούνται με την προστασία των νυχτερινών καταστημάτων ενώ οι υποομάδες ασχολούνται κυρίως με τα ναρκωτικά και με την εκμετάλλευση γυναικών.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το Ανοιχτό Κανάλι, θεωρούν τώρα ότι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και τα συμβόλαια θανάτου γίνονται γιατί τα μαγαζιά είναι λιγότερα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού με αποτέλεσμα και τα έσοδα να είναι λιγότερα. «Επρεπε», λένε οι αστυνομικοί, «να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Δεν παίζει ρόλο, πλέον, ποιο κατάστημα βρίσκεται σε ποια περιοχή. Αν ένας επιχειρηματίας δηλαδή έχει καταστήματα και στα νότια και στα βόρια προάστια και προστατεύεται από κάποια ομάδα, δεν υπάρχει χάρτης της συμμορίας. Εχει, δηλαδή, καταργηθεί η γεωγραφική κατανομή για τις συμμορίες».

Οι κινήσεις της Αστυνομίας μετά τα χτυπήματα

Μετά τα δύο τελευταία μαφιόζικα χτυπήματα σε Σεπόλια και Βάρη, αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν σε όλη την Αττική. Το επίπεδο συναγερμού είναι «κόκκινο» μπροστά στο χωρίς προηγούμενο ανηλεή πόλεμο ανάμεσα στις συμμορίες του εγχώριου οργανωμένου εγκλήματος και της αλβανικής μαφίας που συναποτελούν τη λεγόμενη Greek Mafia. Σε λιγότερο από έναν μήνα έχουν γίνει τέσσερις εκτελέσεις μέρα μεσημέρι με τους δράστες να αδιαφορούν για τους μάρτυρες που αφήνουν, για τις κάμερες ασφαλείας που πιθανότατα τους καταγράφουν!

Τα συμβόλαια θανάτου, πλέον, εκτελούνται πιο συχνά από κάθε άλλη φορά. «Θα έπρεπε η Αστυνομία ήδη έτοιμη», αναφέρει στο OPEN TV ο σύμβουλος διαχείρισης κρίσεων, Αγγελος Αγραφιώτης.

Εκβιασμοί εκτός γεωγραφικών συνόρων

Οι εκβιασμοί επιχειρηματιών δεν γνωρίζουν πλέον σύνορα καθώς μπορεί να ακολουθούν έναν ιδιοκτήτη καταστήματος που έχει ενδώσει στον εκβιασμό, σε όσα καταστήματα έχει ανοίξει από Αθήνα, Κολωνάκι έως και Μύκονο. Γι' αυτό τον λόγο υπάρχουν και θανατηφόρες «ζυμώσεις» μετά το lockdown.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι μεγάλες φατρίες επιδίδονται μόνο στους εκβιασμούς, «μαρκάροντας» υσιαστικά περιοχές.

Οι εγκληματικές οργανώσεις ξεπλένουν το μαύρο χρήματα σε διάφορες δραστηριότητες όπως βενζινάδικα, εταιρείες καφέ, κάβες, φούρνους, κατασκευαστικές εταιρείες, ξενοδοχεία, και φωτοβολταϊκά πάρκα.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share