Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

«Κακοκαιρία θα πλήξει την Ελλάδα» - Η «διαφωνία» του Τάσου Αρνιακού για τον Μεσογειακό κυκλώνα (Video)

Αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

16 Σεπτεμβρίου 2020 10:14
«Κακοκαιρία θα πλήξει την Ελλάδα» - Η «διαφωνία» του Τάσου Αρνιακού για τον Μεσογειακό κυκλώνα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ως πρωτοβρόχια χαρακτηρίζει ο Τάσος Αρνιακός την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει από την Πέμπτη την Ελλάδα και εξακολουθεί να μη λέει το παραμικρό για πιθανό σχηματισμό μεσογειακού κυκλώνα ή μεσογειακής ύφεσης.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον έμπειρο μετεωρολόγο:

Με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να τονίζει από την άλλη ότι ο Μεσογειακό Κυκλώνας είναι προ των πυλών και να προειδοποιεί και για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

"Τεράστια προσοχή! Έρχονται..." - Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί

Το δελτίου καιρού παρουσίασε ο έμπειρος μετεωρολόγος Σάκης Αρναύτογλου στην ΕΡΤ κάνοντας λόγο για "επιμονή" της καλοκαιρίας και της ηλιοφάνειας, με τη θερμοκρασία ωστόσο να σημειώνει μικρή πτώση αλλά και ισχυρούς ανέμους να πλήττουν ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο, αναφορά στις φθινοπωρινές βροχές έκανε νωρίς το πρωί ο Τάσος Αρνιακός, δείτε εδώ την πρόγνωση του μετεωρολόγου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειδυτικοί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τοπικά αναμένονται να φτάσουν έως και τ 8 μποφορ ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους έως και τους 33 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση:

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα - Πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σήμερα, καθώς αναμένεται εξασθένηση των ανέμων, αλλά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Πότε θα δούμε τις πρώτες βροχές;

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα προβλέπονται στη δυτική Ελλάδα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση, καθώς θα πνέουν στο Αιγαίο με ένταση έως 7 μποφόρ. Από αύριο ωστόσο, αναμένεται να χαλάσει ο καιρός, καθώς προβλέπονται βροχές, όπως τόνισε και ο Τάσος Αρνιακός. Για σήμερα, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο νοτιοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια μέχρι το μεσημέρι. Από αργά το απόγευμα στα νότια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share