Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Ισχυροποιείται η πιθανότητα επανόδου του SMS στο 13033

Τι μπορεί να ισχύσει και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα γυρίσει;

4 Αυγούστου 2020 17:30
Κορωνοϊός: Ισχυροποιείται η πιθανότητα επανόδου του SMS στο 13033
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται εσχάτως και φέρνουν σε συναγερμό τις Αρχές, με αποτέλεσμα να ισχυροποιείται η πιθανότητα της επανόδου του SMS στο 13033, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα γίνουν χειρότερα, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μας έχει προειδοποιήσει για την κρισιμότητα των στιγμών. Αν μπορέσουμε όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής – μάσκες, αποστάσεις, συχνή απολύμανση χεριών- ο ιός θα υποχωρήσει» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αν σε ένα κλειστό χώρο φοράνε όλοι μάσκα, ακόμη και αν είναι κάποιοι ασυμπτωματικοί, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι μηδέν», τόνισε, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την πληρότητα στα πλοία. «Άρα, εάν κρατάμε αποστάσεις και φοράμε τη μάσκα μας, και χρησιμοποιούμε αντισηπτικά όλα θα πάνε καλά».

«Πρέπει να βάζουμε μάσκα σε κάθε κλειστό χώρο. Αν αυτό το τηρήσουμε όλα θα πάνε καλά. Εάν δεν το τηρήσουμε θα υπάρχει πρόβλημα. Και επειδή είμαστε σε πολύ οριακό σημείο , είμαστε ακριβώς στο σημείο που θα κρίνουν οι επόμενες ημέρες εάν θα κυλήσουμε ή εάν θα ξεφύγουμε από τον κίνδυνο. Εάν θα ξεφύγουμε τώρα πρέπει τους κανόνες ατομικής υγιεινής να τους ακολουθήσουμε όλους μας. Και τα διάφορα που διαβάζω στο διαδίκτυο είτε κοροϊδευτικά για όσους φορούν μάσκα, είτε συνωμοσιολογικά για τη μάσκα θα πρέπει τα απομωνούσμε. Οι άνθρωποι αυτοί βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μας τους συγγενείς μας επειδή δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης. Είμαστε ακριβώς στο σημείο που οι επόμενες μέρες θα κρίνουν ποια κατεύθυνση θα πάρει η Ελλάδα. Εάν όλοι πειθαρχήσουμε, όλα θα πάνε καλά», είπε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ ερωτηθείς τι μπορεί να συμβεί εάν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, απάντησε: «Η κυβέρνηση είναι εδώ για να λαμβάνει μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και όπως μας τα υποδεικνύουν οι λοιμωξιολόγοι».

Τα εισαγόμενα κρούσματα είναι λίγα, απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν γίνονται επαρκή τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στα σύνορα. «Το στατιστικό δείγμα που έχουμε από τα τεστ στα αεροδρόμια είναι ότι η τάση δεν είναι μεγάλη», τόνισε και επεσήμανε ότι «Δεν είναι τα εισαγόμενα κρούσματα που μας ανησυχούν, τα εγχώρια είναι αυτά που μας ανησυχούν».

Για την οικονομία

«Πρέπει να συγκεράσουμε την υγειονομική με την οικονομική πλευρά της κρίσης, όπου το πρώτο θέλει αυστηρότερα και το δεύτερο χαλαρότερα μέτρα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. «Η κυβέρνηση παίζει το ρόλο του διαιτητού μεταξύ των δύο αναγκαιοτήτων. Θέλουμε να βρούμε τη χρυσή τομή» είπε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης εφόσον η πανδημία «εκραγεί θα έχει πολύ σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις», «εάν στα διεθνή πρακτορεία υπήρχε η είδηση ότι η Ελλάδα έχει πέσει στην πανδημία, ξενοδοχεία για το μήνα Αύγουστο και Σεπτέμβριο, που είναι σχεδόν γεμάτα θα άδειαζαν.» «Η μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αφορά και στην οικονομία», σημείωσε.

Οι κρατήσεις για τον μήνα Αύγουστο και Σεπτέμβριο στα ξενοδοχεία που άνοιξαν, έχουν πάει πολύ καλά, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Αν τηρούνται τα μέτρα η επίδραση της πανδημίας στην οικονομία θα είναι μικρότερη».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share