Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

«Αν συνεχίσουμε με κρούσματα τότε...» - Δραματική έκκληση από την Αθηνά Λινού

«Βόμβα» για τα σχολεία

4 Αυγούστου 2020 16:13
«Αν συνεχίσουμε με κρούσματα τότε...» - Δραματική έκκληση από την Αθηνά Λινού
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Δραματική είναι η έκκληση, που απηύθυνε η Αθηνά Λινού σχετικά με τον κορωνοϊό, με την καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών να επισημαίνει πως αν συνεχίσουμε να έχουμε κρούσματα, τότε ίσως να μην πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια, τα στοιχεία για την εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία τις τελευταίες μέρες, αν και τελευταία προέκυψαν ενθαρρυντικά στοιχεία για τη θεραπεία του ιού.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά FM, η κα Λινού είπε ότι «σήμερα ίσως τα πράγματα να είναι λίγο πιο ανησυχητικά γιατί το Μάρτιο είχαμε μεν κρούσματα αλλά δεν ήταν τόσο διάσπαρτα. Τώρα έχουμε διάσπαρτα κρούσματα σε όλη τη χώρα και μεγάλη κινητικότητα στον πληθυσμό».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «αυτή τη στιγμή το “όπλο” του lockdown δεν υπάρχει, επομένως μας μένουν πολύ λίγα όπλα τα οποία πρέπει επειγόντως να χρησιμοποιήσουμε για να μπορέσουμε ξανά να ελέγξουμε την κατάσταση».

Η κα Λινού είπε ακόμη ότι «αν συνεχίσουμε να έχουμε κρούσματα θα προσπαθούσα να μην ανοίξω τα σχολεία. Θα φρόντιζα να βρω κονδύλια για να δώσω σε κάθε παιδί ένα τάμπλετ και θα έβρισκα τρόπο με τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτύου να έχουν όλοι διαδίκτυο, αν είναι δυνατόν δωρεάν».

«Δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε να αραιώσουμε τα παιδιά… Φαίνεται ότι τα παιδιά κάτω των 10 [ετών] μεταδίδουν λίγο λιγότερο, τα μεγαλύτερα μεταδίδουν όσο και οι ενήλικες. Μάσκες στα μεγάλα παιδιά; Είναι δύσκολο, αλλά δεν βλέπω ότι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κανονικά», δήλωσε επίσης η κα Λινού.

Ζήτησε ακόμη για τις βιομηχανίες, «αν ήταν δυνατόν μαζί με όλες τις επιδοτήσεις που δίνει το κράτος» να δοθεί και «μια επιδότηση μάσκας για τον χώρο εργασίας, να την παίρνουν όλοι δωρεάν».

Είναι επίσημο: Επιστρέφει εκτάκτως ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας θα εμφανιστεί ξανά σε ενημέρωση για τον κορωνοϊό καθώς μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά θα προχωρήσουν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τρίτη, στις 18:00 καθώς τα κρούσματα στη χώρα μας ολοένα και αυξάνονται, δείτε πόσα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο.

«O Yφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, στις 18:00, στο Υπουργείο Υγείας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Την Δεύτερα (03/08), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες, για τον Σωτήρη Τσιόδρα και τα περί «απόσυρσης» του λοιμωξιολόγου από το προσκήνιο.

«Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας δεν έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο και συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς για δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για διάσταση απόψεων μεταξύ των επιστημόνων.

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε τα εξής:

«Δεν υπάρχει καμία απόσυρση από το προσκήνιο του κ. Τσιόδρα, ο οποίος παραμένει επικεφαλής της ομάδας των ειδικών και συμμετέχει σε όλες τις συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό, με τακτικότητα, όλο το προηγούμενο διάστημα πριν αποφασιστεί αυτή η επί τρεις φορές την εβδομάδα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Άρα δεν υπάρχει καμία διάσταση».

Τσιόδρας Χαρδαλιάς
Αναφορικά με το θέμα της πληρότητας των πλοίων, που αυξήθηκε σε 80%, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι υπήρξε απόφαση της επιτροπής των ειδικών.

«Δεν είμαστε σε διάσταση με τους ειδικούς για να αυξηθεί η πληρότητα, αλλά αυτό που προέχει, όπως καταλάβατε και σήμερα, είναι να είμαστε σίγουροι ότι θα εφαρμόζονται τα μέτρα τα οποία έχουμε εισάγει για να μην υπάρξει διασπορά του ιού στα πλοία. Ένα από αυτά τα μέτρα είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στους εξωτερικούς χώρους».

Πρόσθεσε επίσης ότι εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να αποτελέσουν εστίες μετάδοσης τα πλοία «είμαστε έτοιμοι να ξαναδούμε τα θέματα της πληρότητας. Για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση όμως, είμαστε σε απόλυτη αρμονία με τους ειδικούς».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share