Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

27χρονη: «Διαγνώσθηκα με κορωνοϊό 20 Μαρτίου… 4 μήνες μετά έχω φριχτά συμπτώματα»

Σοκαριστική ιστορία!

28 Ιουλίου 2020 13:12
27χρονη: «Διαγνώσθηκα με κορωνοϊό 20 Μαρτίου… 4 μήνες μετά έχω φριχτά συμπτώματα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρώην ασθενείς με κορωνοϊό υποστηρίζουν ότι εξακολουθούν να πάσχουν από φρικτά συμπτώματα μήνες αφότου νίκησαν την ασθένεια. Οι εξομολογήσεις τους συγκλονίζουν.

Η Samantha Demmler διεγνώσθη θετική στον κορωνοϊό μετά την επιστροφή της στη Μελβούρνη από τις ΗΠΑ. Ενιωθε «λίγο γαργάλημα στο λαιμό της» και στις 20 Μαρτίου το τεστ βγήκε θετικό.

«Δεν έμοιαζε να έχω αυτό το πράγμα που έκανε τον κόσμο να σταματήσει», είχε πει τότε στην Daily Mail Australia. «Είμαι αρκετά αισιόδοξος άνθρωπος, αλλά άρχισα να πανικοβάλλομαι. Το μυαλό αρχίζει να σκέφτεται σενάρια για το τι θα μπορούσε να συμβεί».

Η 27χρονη μουσικός στις 29 Μαρτίου θεωρήθηκε ότι είχε ξεπεράσει τον κορωνοϊό.

Αλλά τέσσερις μήνες αργότερα, δίνει ακόμη τη δική της μάχη για τις μόνιμες επιπτώσεις που τής έχει αφήσει ο κορωνοϊός.

Με την ευκαιρία διαβάστε κι αυτό: “Πρόσεχε, έχεις καρκίνο”: Παρατηρητική τηλεθεατής έσωσε τη ζωή παρουσιάστριας

Κορωνοϊός 27χρονη

«Από τότε που κόλλησα κορωνοϊό, τα κύρια παρατεταμένα αποτελέσματα ήταν η συσσώρευση υγρών στους πνεύμονές μου, η μειωμένη αίσθηση της όσφρησης και η απώλεια μνήμης», έγραψε στο Facebook.

Η περίπτωση της Demmler δεν είναι μοναδική, καθώς για πολλούς επιζώντες του κορωνοϊού, η ανάρρωσή τους τράβηξε πολύ περισσότερο από τις δύο εβδομάδες που τυπικά κρατά η ασθένεια.

Οι λοιμωξιολόγοι γνωρίζουν πολύ λίγα για τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις του COVID-19, με αποτέλεσμα οι πρώην ασθενείς να βυθίζονται στο φόβο.

Ο καθηγητής Peter Collignon από την ANU είπε στη Herald Sun ότι ένα μικρό ποσοστό ασθενών υποφέρουν συνήθως με διαρκή συμπτώματα, αλλά αυτό το ποσοστό είναι άγνωστο.

«Συχνά βλέπετε ότι χρειάζονται πολλοί μήνες για να επανέλθουν οι άνθρωποι ακόμη και όταν, οι γιατροί δεν μπορούμε να εντοπίσουμε από πού πηγάζει το πρόβλημα», είπε.

«Δεν γνωρίζουμε τα ποσοστά, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που θα μείνουν με κάποια υποκείμενα νοσήματα».

Η Demmler, η οποία πάσχει και από άσμα, ανέφερε ότι ήταν τρομακτικό να μην γνωρίζει την πορεία της νόσου και τη διαδικασία της ανάρρωσης.


 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share