Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Συναγερμός για τα 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική - 596 επαφές τους σε απομόνωση

Έντονη ανησυχία

28 Ιουλίου 2020 15:12
Κορωνοϊός: Συναγερμός για τα 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική - 596 επαφές τους σε απομόνωση
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική είναι 145, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης πως από την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική, αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή, 28 Ιουλίου 2020, υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα COVID-19, με το 72% εξ αυτών να εντοπίζονται σε τρεις περιφερειακές ενότητες.

Αποκάλυψε ότι το κέντρο της Αθήνας είναι μεταξύ των τριών περιφερειακών ενοτήτων, ενώ δεν ανέφερε τις άλλες δύο. Επίσης 596 στενές επαφές των 145 ενεργών κρουσμάτων βρίσκονται σε απομόνωση.

Για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Χαρδαλιάς είπε επίσης ότι η κατάσταση προκαλεί μεν προβληματισμό, ωστόσο, όπως και στην Αθήνα, όχι και πανικό.

«Όχι πανικός αλλά όχι και εφησυχασμός» είπε ο κ. Χαρδαλιάς για τα εγχώρια κρούσματα. «Η αύξηση των κρουσμάτων σε μεγάλα αστικά κέντρα αποδεικνύει ότι ο ιός είναι εδώ. Τηρούμε πιστά τους κανόνες προστασίας και υγιεινής ενώ αποφεύγουμε συναθροίσεις», τόνισε. «Τα κρούσματα που υπάρχουν είναι πλήρως διαχειρίσιμα» σημείωσε.

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική χρήση μάσκας - «Τσουχτερό» το πρόστιμο για τους παραβάτες

Την επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με το πρόστιμο να είναι ιδιαίτερα «τσουχτερό».

Υποχρεωτική θα είναι από την Τετάρτη (29/07) για όλους η χρήση της μάσκας σε δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες, καταστήματα λιανικής πώλησης, καταστήματα τροφίμων (φούρνοι/κρεοπωλεία), κέντρα αισθητικής και κομμωτήρια.

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε, επίσης, ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, όπου είναι απαραίτητο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους παραβάτες το πρόστιμο ανέρχεται σε 150 ευρώ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share