Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: 167 νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε άνδρας στο «Σωτηρία»

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων

20 Μαΐου 2020 21:28
Κορωνοϊός: 167 νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε άνδρας στο «Σωτηρία»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε 167 ανέρχονται συνολικά τα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς κατέληξε ένας 89χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και έπασχε κατά πληροφορίες από πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό και δέκα νέα κρούσματα της νόσου στη χώρα μας από τον λοιμωξιολόγο του ΕΟΔΥ Σωτήρη Τσιόδρα.

Θετικά στον κορωνοϊό δύο μέλη πληρώματος του ΕΚΑΒ - Σε καραντίνα άλλοι 30

Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι πληρώματος του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μπήκαν σε καραντίνα ακόμη 30 άτομα. Παράλληλα, στο νοσοκομείο «Παίδων» νοσηλεύεται ένα βρέφος, ηλικίας μόλις 8 μηνών, το οποίο έχει διαγνωσθεί θετικό στον κορωνοϊό.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr το πρωί της Τετάρτης βγήκαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα για τους δύο εργαζόμενους στα ασθενοφόρα τα οποία ήταν θετικά. Ένα εκ των δύο είχε παρουσιάσει λίγα 24ωρα πριν πυρετό για δύο ημέρες, ενώ ο δεύτερος εργαζόμενος είναι ασυμπτωματικός.

Κορωνοϊός: Βγήκαν τα αποτελέσμα των εξετάσεων των προσφύγων στη Λέσβο

Βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για κορωνοϊό, που υποβλήθηκαν οι 36 πρόσφυγες και μετανάστες, που κατέφθασαν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στην παραλία Τσόνια της βορειοανατολικής Λέσβου.

Δεδομένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι 36 ελέγχθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό. Μάλιστα εχθές είχαν καταγραφεί μόνο 4 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Όλοι μεταφέρθηκαν στο χώρο της δομής στα Μεγάλα Θέρμα και τέθηκαν σε καραντίνα. Άλλες δυο βάρκες με συνολικά 70 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν μέσα στο Μάιο στη Λέσβο. Οι 51 την Τετάρτη 6 Μαΐου στο Καλό Λιμάνι του Σκαλοχωρίου και οι 19 την Κυριακή 17 Μαΐου στα Λάψαρνα της Άντισσας.

Στο σύνολό τους διαμένουν στην καραντίνα στα Μεγάλα Θέρμα. Τέσσερις από αυτούς είναι ασυμπτωματικοί ασθενείς από κορωνοϊό και διαμένουν χωριστά στην ίδια δομή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share