Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός - Ισπανία: Με μάσκα θα κυκλοφορούν στο δρόμο όσοι είναι άνω των 6 ετών

Δείτε εδώ!

20 Μαΐου 2020 12:19
Κορωνοϊός - Ισπανία: Με μάσκα θα κυκλοφορούν στο δρόμο όσοι είναι άνω των 6 ετών
Αρθρογράφος: Άννα Πανταζή
ΑΝΝΑ ΠΑΝΤΑΖΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Η ανακοίνωση της ισπανικής Κυβέρνησης που θέλει από την Πέμπτη να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στον δρόμο ή στους δημόσιους χώρους όπου δεν είναι εφικτή η τήρηση των αποστάσεων για τον κορωνοϊό, από όλους όσοι είναι άνω των 6 ετών. Ωστόσο δείτε γιατί η μάσκα είναι τόσο απαραίτητη παντού.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους δρόμους, τους υπαίθριους χώρους και σε κάθε δημόσιο κλειστό χώρο όταν δεν είναι εφικτό να τηρείται απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον δύο μέτρων, αναφέρεται στο σχετικό διάταγμα. Αυτό αφορά όσους είναι άνω των έξι ετών, αναφέρεται στο διάταγμα, με εξαίρεση όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα ή όσους μπορούν να δικαιολογήσουν για λόγους ανάγκης ή ανωτέρας βίας τη μη χρήση μάσκας.

Με μάσκα θα κυκλοφορούν στο δρόμο

Στο διάταγμα δεν διευκρινίζεται η επιβολή προστίμων για τους παραβάτες. Από τις 4 Μαΐου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όσους χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς στην Ισπανία.

Το νέο διάταγμα αφορά όλες τις επαρχίες της Ισπανίας, μια χώρα που επλήγη πολύ από την επιδημία του κορωνοϊού, με 232.037 κρούσματα και 27.778 θανάτους. Πλέον η μετάδοση του ιού έχει μειωθεί σημαντικά μετά το lockdown που επιβλήθηκε στα μέσα Μαρτίου. Χθες ο αριθμός των νεκρών παρέμεινε κάτω από το όριο των 100 για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

64 μέρες μετά ανάσαναν πάλι: Παίρνει ξανά ζωή η Duomo στο Μιλάνο (video)

Η καρδιά της μόδας ξαναχτύπησε στο Μιλάνο, με τους Ιταλούς να επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα.

Ήταν μια μεγάλη μέρα για τους Ιταλούς. 64 ημέρες μετά η Duomo του Μιλάνο που βρίσκεται η καρδιά των οίκων μόδας και των διάσημων brand επανέρχεται στην κανονικότητα.

Στην πραγματικότητα οι Ιταλοί επιστρέφουν στα αγαπημένα τους καταστήματα μετά από στέρηση διαρκείας, την ίδια στιγμή που οι νεκροί από τον κορωνοϊό σε καθημερινή βάση έχουν μειωθεί κατά πολύ.

Η επανεκκίνηση είναι θετική. Αν είναι να σωθεί η οικονομία είναι ευπρόσδεκτη. Τίποτα δεν έχει αλλάξει στις συνήθειες των Ιταλών αλλά τίποτα δεν είναι όπως παλιά.

Έξω από το εμπορικό κέντρο, γίνονται θερμομετρήσεις ενώ πελάτες και υπάλληλοι φορούν μάσκα.. Οι Μιλανέζοι όμως θεωρούν ότι είναι ζήτημα χρόνου να πάρουν τη ζωή τους πίσω όπως ακριβώς ήταν.

Στο διάσημο Γκόγκα Καφέ ο κόσμος απολαμβάνει επιτέλους το φαγητό του αλλά φροντίζει να κρατάει αποστάσεις. Τα πλεξιγκλας είναι μόνιμο αξεσουάρ πλέον σε κάθε τραπέζι.

Μετά από μία καλή βόλτα στα μαγαζιά οι γυναίκες επισκέπτονται τα αγαπημένα τους σαλόνια ομορφιάς..

Βάφουν τα μαλλιά τους και φτιάχνουν τα νύχια τους σε ασφυκτικά γεμάτα σαλόνια αισθητικής. Η αίσθηση ότι κάποιος τους φροντίζει ή τους κακομαθαίνει τους είχε λείψει αφόρητα.

Είναι τόσο όμορφα που επιστρέφουμε στην κανονική μας μας αν και υπάρχουν μικρές διαφορές.Νιώθω ότι με κακομαθαίνουν και μοιάζει σαν να γυρνάμε πίσω.

Το συγκεκριμένο κέντρο ομορφιάς δαπάνησε 20 χιλιάδες ευρώ για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να νιώθουν οι πελάτες ασφαλείς.

Τι και αν το σαλόνι ομορφιάς μοιάζει με αποστειρωμένο θάλαμο εργαστηρίου ή αν για να μπεις σε ένα από τα ακριβά καταστήματα πρέπει να περιμένεις με την ώρα στην ουρά, η ελπίδα ότι η ζωή θα επανέλθει στους ρυθμούς παραμένει ζωντανή!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share