Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Σοκ: 8 μηνών βρέφος με κορωνοϊό στην Εντατική (Video)

Συναγερμός

20 Μαΐου 2020 20:21
Σοκ: 8 μηνών βρέφος με κορωνοϊό στην Εντατική (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στο νοσοκομείο «Παίδων» νοσηλεύεται ένα βρέφος, ηλικίας μόλις 8 μηνών, το οποίο έχει διαγνωσθεί θετικό στον κορωνοϊό. Ενώ, ένα βρέφος μόλις έξι εβδομάδων κατέληξε από τον κορωνοϊό στη Βρετανία, σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της Indepedent.

Το βρέφος εισήχθη στο νοσοκομείο πριν από δύο ημέρες και βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «OPEN», το μικρό παιδί πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

Σοκ! Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος βρέφους από κορωνοϊό

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος βρέφους από κορωνοϊό στο Σικάγο. Τη δυσάρεστη ανακοίνωση έκανε η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας του Ιλινόις.

«Δεν υπήρξε προηγουμένως θάνατος βρέφους που να σχετίζεται με τον COVID-19. Βρίσκεται σε εξέλιξη πλήρης έρευνα για τον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου», ανέφερε η Ezike. «Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποτρέψουμε την εξάπλωση αυτού του θανατηφόρου ιού, αν όχι για να προστατευθούμε, τουλάχιστον να προστατέψουμε τους γύρω μας» σχολίασε η Διευθύντρια..

Ο θάνατος ενός παιδιού ηλικίας μικρότερης του ενός έτους από κορωναϊό έχει αναφερθεί προηγουμένως στην Κίνα. Το παιδί αυτό έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Ωστόσο τρομακτικά είναι τα συνολικά νούμερα νεκρών από κορωνοϊό παγκοσμίως, δείτε εδώ τα κρούσματα και τους θανάτους ανά χώρα.

7,5 μηνών βρέφος θετικό στον κορωνοϊό - Σοκ στη Ρόδο

ρέφος 7,5 μηνών βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό ύστερα από εξετάσεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο της Ρόδου. Είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που διαπιστώνεται στο νησί. Παράλληλα, συγκλονίζει Έλληνας γιατρός που μάχεται στην Ισπανία κατά του κορωνοϊού, με τον αδελφό του να ξεσπάει σε λυγμούς όταν τον «συνάντησε» στον αέρα της εκπομπής

Το μωράκι μεταφέρθηκε τις προηγούμενες μέρες στο νοσοκομείο της Ρόδου από τους γονείς του με συμπτώματα ίωσης και στην παιδιατρική κλινική ελήφθησαν δείγματα για να γίνει η σχετική εξέταση, η οποία έδειξε ότι ήταν θετική. Στην οικογένεια, είχαν δοθεί εντολές από το νοσοκομείο να παραμείνει σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Τα συμπτώματα που είχε το παιδί ήταν ήπια, αλλά επειδή είχε ανεβάσει πυρετό, βάση του πρωτοκόλλου που τηρείται έπρεπε να ακολουθηθεί διαδικασία ελέγχου με το ειδικό τεστ για τον κορωνοϊό. Αμέσως ενημερώθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου, Γρηγόρης Ρουμάνης και οι αρμόδιες αρχές ενώ ξεκίνησε ήδη διαδικασία εφαρμογής των μέτρων για την ανακοπή της διασποράς του ιού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share