Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Θέλετε να ανοίξετε μπουκάλι κρασιού χωρίς ανοιχτήρι; Σας έχουμε 5 τρόπους!

Δείτε τους!

5 Απριλίου 2019 08:35
Θέλετε να ανοίξετε μπουκάλι κρασιού χωρίς ανοιχτήρι; Σας έχουμε 5 τρόπους!

Πόσες φορές έχει τύχει να χάσετε το ανοιχτήρι με το οποίο ανοίγετε το μπουκάλι κρασιού σας ή απλά βρίσκεστε σε μέρος που δεν έχει; Τις γιορτές που έρχονται σίγουρα θα ανοιχθούν πολλά μπουκάλια. Εσείς προετοιμαστείτε για να μην χρειαστεί να βάλετε νερό στο κρασοπότηρο. Εσύ το ήξερες; - Ένα εύκολο κόλπο για να καταλάβεις αν ένα αυγό είναι φρέσκο;

Ανοίξτε το με ένα μαχαίρι

Πάρτε ένα μαχαίρι και καρφώστε το ανάμεσα στον φελλό και την άκρη του. Ξεκινήστε να στρίβετε πολύ προσεκτικά το μαχαίρι περιμετρικά του φελλού. Σιγά-σιγά θα αρχίσει να κινείται. Όταν βγει λίγο, αλλά δεν μπορεί ακόμα να τραβηχτεί με το χέρι, βγάλτε το μαχαίρι και καρφώστε το κάθετα στο πλάι του φελλού. Κουνήστε το λίγο δεξιά-αριστερά τραβώντας προς τα έξω μέχρι ο φελλός να βγει.

...ή μ επαπούτσι

Μπορεί να σας φαίνεται λίγο αστείο αλλά μπορείτε να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί με το παπούτσι σας. Αφαιρέστε πρώτα το περιτύλιγμα του φελλού και ακουμπήστε το παπούτσι στον τοίχο με τον πάτο προς τα έξω. Μετά, ακουμπήστε τον πάτο του μπουκαλιού στον πάτο του παπουτσιού. Χτυπήστε τον πάτο του μπουκαλιού στο παπούτσι. Θα δείτε σιγά-σιγά τον φελλό να υποχωρεί.

Πιέζοντας την άκρη του ψαλιδού μέσα στο φελλό μπορείτε να τον βγάλετε από το μπουκάλι.
...ή και με ένα ψαλίδι

Πάρτε τη μια άκρη του ψαλιδιού σας και πιέστε τη μέσα στο φελλό. Πιέστε τον καλά έτσι ώστε να μη βγαίνει. Κρατήστε τη μία λαβή του ψαλιδιού σας και αρχίστε να στριφογυρίζετε το ψαλίδι. Κάποια στιγμή θα γίνει το θαύμα και ο φελλός θα απελευθερωθεί. Μαγείρεψες κουνουπίδι; Δες πως θα απαλλάξεις τη μυρωδιά του από το σπίτι!

...ή με ένα σφυρί

Μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί ποτέ αλλά το σφυρί είναι ένα από τα αντικείμενα με τα οποία μπορείτε να ανοίξετε το μπουκάλι σας. Πάρτε μία μεγάλη πρόκα και πιέστε την μέσα στον φελλό. Έπειτα, χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος του σφυριού σας και τραβήξτε με αυτήν το καρφί προς τα έξω.

Για περισσότερες ειδήσεις που αφορούν το καθάρισμα του σπιτιού και εύκολα tips που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα σας δείτε εδώ!

Αυτά Είναι τα 6 Πράγματα που Πετάτε ενώ δεν Είναι Άχρηστα

...ή με ένα κατσαβίδι

Με ένα κατσαβίδι ή κάποιο άλλο μακρύ, μεταλλικό αντικείμενο κάντε μία τρύπα στον φελλό σας. Στη συνέχεια πάρτε ένα κομμάτι σκοινί και κάντε έναν κόμπο στο τέλος του. Σπρώξτε τον κόμπο μέσα στο φελλό και αρχίστε να τραβάτε το σκοινί προς τα έξω. Σιγά-σιγά θα αρχίσει να απελευθερώνεται.

Δες πως μπορείς να ανοίξεις το καπάκι από ένα βάζο που δεν ανοίγει με τίποτα!

Δες πως μπορείς να ανοίξεις το καπάκι από ένα βάζο που δεν ανοίγει με τίποτα!

Αλλιώς το είχες φανταστεί το πρωινό του Σαββάτου αλλά μην απελπίζεσαι και δε θα αργήσει να έρθει η μαρμελάδα και να «ξαπλώσει» πάνω στο αχνιστό ψωμί.

Το κόλπο είναι απλό και δοκιμασμένο. θα χρειαστείς ένα βαθύ μπολ, μία πετσέτα και ζεστό νερό. Προσοχή. Το νερό να μη είναι καυτό γιατί με την αλλαγή θερμοκρασίας είναι πολύ πιθανό το βάζο να σπάσει.

Τσαλακωμένα ρούχα τέλος με το σπρέι που φτιάχνεις μόνη σου σε 1′!

Βάζεις το ζεστό νερό στο μπολ και τοποθετείς το βαζάκι μέσα με το καπάκι προς τα κάτω. Πηγαίνεις στο υπνοδωμάτιο, ανοίγεις το παράθυρο, αλλάζεις σεντόνια, στρώνεις το κρεβάτι, βάζεις τα άπλυτα στο καλάθι του μπάνιου και επιστρέφεις στην κουζίνα.

Βγάζεις το βαζάκι και με την πετσέτα γυρίζεις το καπάκι και ως δια μαγείας είσαι έτοιμη για χαλάρωση και πρωινό στον καναπέ.

Διαβάστε περισσότερα θέματα που αφορούν το σπίτι και deco στο Athensmagazine.gr.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share