Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μαγείρεψες κουνουπίδι; Δες πως θα απαλλάξεις τη μυρωδιά του από το σπίτι!

Πως θα το κάνεις;

3 Απριλίου 2019 14:19
Μαγείρεψες κουνουπίδι; Δες πως θα απαλλάξεις τη μυρωδιά του από το σπίτι!

Τα φρούτα και τα λαχανικά δε λείπουν από τη διατροφή σου έτσι δύο φορές την εβδομάδα το πρόγραμμα έχει βραστά λαχανικά. Κουνουπίδι καθαρίζεις και βάζεις στην κατσαρόλα και μετά από λίγα λεπτά είναι έτοιμο. Μαζί με το έτοιμο γεύμα σου έχεις και μία μυρωδιά που πρέπει να καταπολεμήσεις. Το κουνουπίδι, ως γνωστόν, όταν βράσει αφήνει πίσω του μία όχι και τόσο φίνα μυρωδιά. Τα tips που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για το μπρόκολο.
Επίσης δυσάρεστη οσμή προκαλεί και το τσιγάρο δείτε πως θα την απαλλάξετε από το σπίτι σας!
Κόψε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι και βούτηξέ το σε λίγο ξύδι. Αφού το κάνεις, το βάζεις πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας στην οποία βράζεις το κουνουπίδι.

Εναλλακτικά, μπορείς να ρίξεις μία φλούδα λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα ή μια φέτα ψωμί, πάντα κατά τη διάρκεια του βρασίματος.

Αν πάλι το έβρασες και ξέχασες να κάνεις κάτι από τα παραπάνω, υπάρχει λύση. Η δυσάρεστη οσμή θα εξαφανιστεί.

Βάλε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει και μέσα ρίξε ξυλάκια κανέλας και φλούδες πορτοκαλιού. Βράσε το νερό με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας και μετά από λίγα λεπτά το σπίτι σου θα μοσχομυρίζει.

Πέντε κόλπα για να απαλλαγείτε απο την άσχημη μυρωδιά στην κουζίνα!

Πολύς κόσμος αποκλείει φαγητά από τη διατροφή του για αυτόν ακριβώς το λόγο. Δεν χρειάζεται να βγάλετε το ψάρι ή το μπρόκολο από τη διατροφή σας επειδή η κουζίνα σας μυρίζει άσχημα όταν μαγειρεύονται. Ακολουθήστε το παρακάτω tip και κάθε είδους δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαφανιστεί μια και καλή από την κουζίνα σας.

Τι θα χρειαστείτε Για να ξεφορτωθείτε τις δυσάρεστες οσμές θα χρειαστείτε ξίδι και ένα κατσαρολάκι.

Βήμα 1ο
Γεμίστε το κατσαρολάκι κατά το 1/4 με λευκό ξίδι και ανοίξτε το μάτι ώστε να αρχίσει το ξίδι να βράζει.


Βήμα 2ο
Αφού το ξίδι αρχίσει να κοχλάζει, σβήστε το μάτι της κουζίνας και αφήστε το εκεί για λίγα λεπτά.

Βήμα 3ο
Πετάξτε το ξίδι, πλύντε το κατσαρολάκι και συνεχίστε τη ζωή σας.

Η κουζίνα πλέον δεν θα μυρίζει άσχημα και κάθε δυσάρεστη οσμή θα έχει εξαφανιστεί. Μπορεί η κουζίνα να μυρίζει για λίγο ξίδι (όση ώρα βράζει το ξίδι) αλλά μόλις σβήσετε το μάτι η μυρωδιά θα είναι σχετικά ουδέτερη.


Αν θέλετε να δώσετε όμορφη μυρωδιά στο χώρο σας τότε απλά προσθέστε μέσα στο κατσαρολάκι με το ξίδι μερικά στικς κανέλας.

Με αυτούς τρεις τρόπους θα μυρίζει πάντα όμορφα το σπίτι σου!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share