Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024

Ελάχιστοι ξέρουν αυτό που είπε η Ράνια Σχίζα: «Ήταν ανοιχτά ομοφυλόφιλος, μαζί με τη μητέρα του ήταν δακτυλοδεικτούμενοι» (video)

Το έκανε ευρέως γνωστό η ηθοποιός

13 Μαΐου 2024 13:09
Ελάχιστοι ξέρουν αυτό που είπε η Ράνια Σχίζα: «Ήταν ανοιχτά ομοφυλόφιλος, μαζί με τη μητέρα του ήταν δακτυλοδεικτούμενοι» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καλεσμένη στην εκπομπή «Μέρα με χρώμα» βρέθηκε η Ράνια Σχίζα, παραχωρώντας μια σπάνια συνέντευξη, με αφορμή την παράσταση που πρωταγωνιστεί.

Πρόκειται για την παράσταση «Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή». Πρόκειται για έναν μονόλογο της Κικής Μαυρίδου, με ελάχιστα στοιχεία μυθοπλασίας, βασισμένος στη ζωή της μητέρας του Κώστα Ταχτσή, και με αφορμή την τηλεοπτική της εμφάνιση έδωσε αρκετές πληροφορίες για τη ζωή αυτών των δύο ανθρώπων.

Δείτε επίσης: Άγριο ξέσπασμα Γιώργου Λιάγκα: «Να κάνω καμιά κολονοσκόπηση μπας και είμαι κρυπτομοφυλόφιλος που αγαπάει τη Eurovision» (video)

Αρχικά, η ηθοποιός επισήμανε πως η ηρωίδα που υποδύεται «είναι υπαρκτό πρόσωπο, που αυτόματα δίνει μία γλυκιά ευθύνη, θα έλεγα... Τότε ο ρόλος της γυναίκας ήταν η υποταγή. Βέβαια, το δυσάρεστο είναι ότι, μετά από έναν αιώνα, δε βλέπουμε τα πράγματα να έχουν καλυτερεύσει. Ακούμε σχεδόν καθημερινά για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Τότε ήταν η υποταγή, έτρωγαν ξύλο, τώρα τις σκοτώνουν κιόλας. Δεν έχουν προχωρήσει τα πράγματα».

Αναφορικά με το έργο, η Ράνια Σχίζα ανέφερε ότι «είναι ένας μονόλογος, η ζωή της μητέρας του σπουδαίου μας συγγραφέα, Κώστα Ταχτσή, η πορεία της σχέσης με τον γιο της. Ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν ανοιχτά ομοφυλόφιλος. Είναι πολύ συμπαντικό γιατί θίγεται αυτό το θέμα. Και αυτός και η μητέρα του ήταν δακτυλοδεικτούμενοι».

Για την Έλλη Ζάχου-Ταχτσή, υπογράμμισε πως «ήταν ένα αγρίμι αυτή η γυναίκα... Η μητέρα της ήταν πολύ σκληρή με τα κορίτσια, αγαπούσε τα αγόρια. Όταν ο πατέρας της ερωτεύτηκε μια ξαδέρφη της μάνας της, αυτό ήταν μια τεράστια προδοσία για την Έλλη. Σαν αντίδραση παντρεύτηκε αυτό που της προξένεψαν με το ζόρι. Ήταν αλκοολικός και χασικλής, 20 χρόνια μεγαλύτερός της. Έπεσε από τα παπλώματα στα σανίδια. Έφαγε πολύ ξύλο, ήταν 16 χρονών. Επί της ουσίας, κοπάνησε το κεφάλι της στον τοίχο. Σε κάποια φάση, πήρε τα παιδιά της και έφυγε από το σπίτι, πολύ επαναστατικά πράγματα για τα δεδομένα του ’30».

Εν κατακλείδι, η Ράνια Σχίζα τόνισε πως «το μεγάλο αγκάθι στη ζωή της και στη ζωή του Κώστα, ήταν ότι στα 7 του χρόνια τον έδωσε στη γιαγιά του, η οποία έμενε στην Αθήνα, να τον μεγαλώσει. Του έλεγε για να μορφωθείς στην Αθήνα, να έχεις ψωμί να φας. Αυτό δεν μπόρεσε ποτέ να το συγχωρέσει στον εαυτό της».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share