Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Νέα αλλαγή στη λειτουργία του Instagram - Σου αρέσει;

Πιλοτική λειτουργία σε εφαρμογή

1 Ιουλίου 2021 11:28
Νέα αλλαγή στη λειτουργία του Instagram - Σου αρέσει;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Tο Instagram δοκιμάζει μία νέα λειτουργία που επιτρέπει σε ορισμένους χρήστες να δημοσιεύουν απευθείας από το pc και τους επιτραπέζιους υπολογιστές τους, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αυτή είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση στην οποία η πλατφόρμα κοινής χρήσης φωτογραφιών επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν μια εικόνα εκτός της εφαρμογής για κινητά. Επίσης, δες τα κύματα της Καλαμάτας «μαγεύουν» στο Instagram.

Το Instagram επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη λειτουργία αναφέροντας ότι «γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο Instagram από τον υπολογιστή τους. Για να βελτιώσουμε αυτήν την εμπειρία, δοκιμάζουμε τώρα τη δυνατότητα δημιουργίας μιας ανάρτησης ροής στο Instagram με το πρόγραμμα περιήγησης επιτραπέζιου υπολογιστή τους».

Νέα αλλαγή στη λειτουργία του Instagram - Σου αρέσει;

Λόγω της πανδημίας, οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές τους, κάνοντας τα πάντα, από τη δουλειά έως τηλεδιασκέψεις και αναζητήσεις στο ίντερνετ. Και αυτός ενδεχομένως είναι και ο λόγος που το Instagram επιδιώκει να επεκτείνει τις δυνατότητες δημοσίευσης και πέρα από τα smartphone.

Χρήστες μπορούν να αναρτήσουν πολλές φωτογραφίες, να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει φίλτρα σε εικόνες από το πρόγραμμα περιήγησης ενός επιτραπέζιου υπολογιστή. Δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε σύγκριση με την εφαρμογή για smartphone. Ο χρήστης θα γνωρίζει εάν έχει επιλεγεί για τη συγκεκριμένη λειτουργία κατά τη σύνδεση, καθώς θα εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα ειδοποιεί για τις νέες δυνατότητες.

Tο Instagram δοκιμάζει μία νέα λειτουργία

Η απευθείας δημοσίευση γίνεται ως εξής:

1. Θα δείτε στην οθόνη ένα κουμπί με την ένδειξη «+» στη δεξιά γωνία στην επάνω γραμμή πλοήγησης του ιστοτόπου του Instagram.com, ανάμεσα στα εικονίδια «DM (direct message)», στο inbox δηλαδή και την «πυξίδα», το εικονίδιο της πλοήγησης δηλαδή. Κάντε κλικ σε αυτό.

2. Κάντε drag & drop τις εικόνες ή τα βίντεο που θέλετε να ανεβάσετε.

3. Κάντε αλλαγές ή / και εφαρμόστε φίλτρα.

4. Προσθέστε τη λεζάντα, την τοποθεσία ή προσθέστε ετικέτες σε άλλους στην ανάρτησή σας.

Έρχονται τεράστιες αλλαγές σε Instagram και Facebook

Τα πάνω κάτω αναμένεται να έρθουν σε Instagram και Facebook καθώς προχωρούν σε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο θα εμφανίζονται οι αναρτήσεις. Όπως ανακοινώθηκε, πλέον οι χρήστες του Instagram θα είναι αυτοί που θα αποφασίζουν αν θα εμφανίζονται όλα τα likes σε αναρτήσεις τρίτων, αλλά και δικές τους.

Όπως αναφέρει το techgear.gr, οι χρήστες πέρα από την επιλογή να απενεργοποιήσουν τα likes στις δημοσιεύσεις τρίτων, μπορούν να αποκρύψουν και τα δικά τους likes, εφόσον το επιθυμούν. Μάλιστα, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει τα βήματα του Instagram και θα διαθέτει την ίδια δυνατότητα στους χρήστες της πλατφόρμας. Ωστόσο πρόσφατα κατέρρευσε Facebook, Messenger, Instagram και WhatsApp.

Η αρχική ιδέα της εταιρείας βασιζόταν στην εξάλειψη τους άγχους και της ντροπής που προκαλούσε στους χρήστες της ο χαμηλός αριθμός των like, δημιουργώντας τους την πεποίθηση πως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς. Μάλιστα, το ζήτημα ήταν ιδιαιτέρως αισθητό στους χρήστες μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι έφταναν στο σημείο να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους, αν δεν λάμβαναν τον επιθυμητό αριθμό των likes.

undefined

Θύελλα αντιδράσεων από τους influencers

Ωστόσο, όταν η εταιρεία προέβη πράγματι στην απόκρυψη των like, προέκυψε θύελλα αντιδράσεων, ειδικά από την κοινότητα των influencers, οι οποίοι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα likes ως metric, προκειμένου να μετρήσουν την απήχηση τους στο κοινό τους.

Κατά συνέπεια, το Facebook μετά από τις δοκιμές που έκανε, κατέληξε στην απόφαση να παρέχει στους ίδιους τους χρήστες τη δυνατότητα απόκρυψης των likes. Η νέα δυνατότητα είναι αρχικά διαθέσιμη για ένα μικρό ποσοστό των χρηστών του Instagram και αν είσαι ο «επιλαχών», θα βρεις την απόκρυψη των likes στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share