Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

«Κατέρρευσαν» Facebook, Messenger, Instagram και WhatsApp

Χιλιάδες χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα

19 Μαρτίου 2021 20:24
«Κατέρρευσαν» Facebook, Messenger, Instagram και WhatsApp
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Χιλιάδες χρήστες αναφέρουν προβλήματα αυτή την ώρα στις εφαρμογές του Facebook, του Messenger, του Instagram και του WhatsApp παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τις αναφορές που έχουν υποβληθεί στον διεθνή ιστότοπο Downdetector, και οι τρεις πλατφόρμες παρουσιάζουν τεχνικά προβλήματα, με σχεδόν 40% να αναφέρει αδυναμία ανταλλαγής ιδιωτικών μηνυμάτων. Προβλήματα καταγράφηκαν σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Facebook, Messenger, Instagram και WhatsApp

Στο Facebook, το 49% δεν έχει πρόσβαση στο Newsfeed. Στο Instagram το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο και αδυναμία σύνδεσης αναφέρει το 70%. Στο WhatsApp το 68% δεν μπορεί να συνδεθεί στον λογαριασμό του και το 29% δεν λαμβάνει μηνύματα.

Όλοι έχουμε προσέξει φίλους μας στο chat που δίπλα από το όνομα τους λέει π.χ 15 λεπτά, 1 ώρα κ.τ.λ. Αυτή η ώρα δείχνει το πόση ώρα έχετε να μπείτε στο Facebook. Ακόμα να είστε και offline! Αυτό βέβαια ισχύει και για εσάς.

Μεγάλη προσοχή! Τα 12 πράγματα που πρέπει να διαγράψεις τώρα από το προφίλ σου στο Facebook!

Στη ζωή πρέπει να προσέχουμε οτιδήποτε είναι ισχυρό όπως για παράδειγμα το Facebook. Πολλές φορές έχουμε ακούσει ότι πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί για τις πληροφορίες που μοιραζόμαστε, όπως για παράδειγμα τη διεύθυνση του σπιτιού μας και το σχολείο που φοιτούσαμε.

Το σκάνδαλο Cambridge Analytica αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για να καταλάβουμε το ρόλο που παίζει το Facebook στη ζωή των ανθρώπων. Κάποιοι, θορυβήθηκαν τόσο πολύ μετά την αποκάλυψη του που επέλεξαν να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους.

Πολλοί επιλέγουν να μην το κάνουν. Όσοι θέλουν να διατηρήσουν το προφίλ τους στο Facebook και να είναι ασφαλή τα προσωπικά τους δεδομένα, πρέπει να διαγράψουν τα δεδομένα που ακολουθούν.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Κινητό: 25 εφαρμογές έκλεβαν στοιχεία χρηστών του Facebook!

Facebook - Προφιλ

Facebook: Αναλυτικά τι πρέπει να διαγράψεις

Γενέθλια
Τα γενέθλια μαζί με το όνομα και τη διεύθυνση μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάποιους για να αποκτήσουν πρόσβαση στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς και άλλα προσωπικά δεδομένα.

Αριθμός τηλεφώνου
Το καλύτερο σενάριο είναι να σε πάρει τηλέφωνο ένας ευγενικός θαυμαστής. Το χειρότερο; Να σε παρακολουθεί και να σε ενοχλεί ένας μανιακός.

Τους περισσότερους «φίλους» σου
Ο καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ρόμπιν Ντούνμπαρ θεωρεί πως οι άνθρωποι μπορούν να έχουν 150 σταθερές διαπροσωπικές σχέσεις. Παρακολουθώντας 3.375 χρήστες του Facebook διαπίστωσε πως από τους φίλους τους, 4,1% θεωρούνταν αξιόπιστοι και 13,6% συμπαθείς κατά τη διάρκεια μίας «συναισθηματικής κρίσης» του χρήστη. Το άθροισμα δεν βγαίνει ούτε 20%, οπότε το υπόλοιπο 80% τι το θέλετε; Ξεφορτωθείτε όσους δεν χρειάζονται για πιο υγιείς σχέσεις μέσω των social media.

Φωτογραφίες του παιδιού σου/ νεαρού μέλους της οικογένειας
Η Βικτώρια Νας, διευθύντρια του Διαδικτυακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, θέτει ένα απλό ερώτημα: Τα παιδιά σας τι είδους πληροφορίες θα ήθελαν να δουν για τον εαυτό τους στο διαδίκτυο στο μέλλον; Οι προηγούμενες γενιές δεν χρειάστηκαν ποτέ να το εξετάσουν αυτό, αλλά η εμφάνιση του Διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης έδωσε το θέμα αυτό μεγαλύτερη σημασία.

Σε ποιο σχολείο φοιτά το παιδί
Οι παιδόφιλοι παραμονεύουν και δεν πρέπει να ξέρουν απολύτως τίποτα.

Τοποθεσία
Το 2015 διαπιστώθηκε πως πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες του Facebook είχαν ενεργοποιημένη την επιλογή «τοποθεσία» όταν ήταν συνδεδεμένοι. Κανείς δεν επιθυμεί ο οποιοσδήποτε να ξέρει που είναι, γιατί μπορεί να τον παρακολουθεί και να του κάνει κακό.

Ο διευθυντής
Το Facebook είναι μέσο κοινωνικής δικτύωσης που κατά κύριο λόγο οι χρήστες το έχουν για να χαλαρώνουν. Κανείς δεν θέλει ο διευθυντής του να δει ένα περίεργο στάτους στον τοίχο του ή το που βρίσκεται και αν ανεβάζει φωτογραφίες ενώ είναι στη δουλειά.

Το ταγκάρισμα τοποθεσίας
Αν είσαι σπίτι σου και το κάνεις, δίνεις απλά τη διεύθυνσή σου.

Πότε θα πας διακοπές
Και όμως: αν σε ληστέψουν και είσαι σε διακοπές, η ασφαλιστική δεν θα τα καλύψει σε περίπτωση που το έχει γράψει στο Facebook!

Κατάσταση σχέσης
Το να αλλάζεις την κατάσταση «σε σχέση» και «ελεύθερος» θα σε κάνει απλά να νιώσεις χειρότερα.

Πιστωτικές κάρτες
Ποτέ. Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.

Βoarding pass
Το να βγάλεις φωτογραφία το boarding pass είναι ένας τρόπος για να θυμάσαι τις διακοπές σου. Όμως δεν πρέπει να το ανεβάσεις ποτέ στο Facebook. Και αυτό διότι το κάθε boarding pass έχει μοναδικό barcode και κάποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει προκειμένου να βρει πληροφορίες για σένα.

 

Ροή ειδήσεων

Share