Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Ασύλληπτο» και όμως αληθινό! Αυξάνονται οι followers στο Instagram του γυναικοκτόνου - Γιατί συμβαίνει αυτό;

Ο προβληματισμός που φέρνει η φωτογραφία από το κινητό της Καρολάιν

21 Ιουνίου 2021 08:40
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Ασύλληπτο» και όμως αληθινό! Αυξάνονται οι followers στο Instagram του γυναικοκτόνου - Γιατί συμβαίνει αυτό;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Την χειρότερη εντύπωση προκαλεί η διαπίστωση ότι έχουν αυξηθεί ραγδαία οι ακόλουθοι του γυναικοκτόνου στο Instagram μετά την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλυ ότι δολοφόνησε με τα ίδια του τα χέρια τη νεαρή Κάρολαϊν πλάι στο 11 μηνών βρέφος τους και στη συνέχεια σκότωσε με τον ίδιο τρόπο και τον σκύλο της οικογένειας, προκειμένου να ενισχύσει το σενάριό του περί αδίστακτων ληστών στα Γλυκα Νερά.

Ενδεικτικά, προχθές λίγο μετά τα μεσάνυχτα είχε περί τους 15 χιλιάδες ακολούθους, ενώ σήμερα ώρα με την ώρα ο αριθμός αυτός αντί να μειώνεται (καθώς πριν την ομολογία του πολλοί τον ακολουθούσαν από συμπόνια), αυξάνεται ραγδαία.

Σχολιάζοντας αυτό το γεγονός, ο ψυχολόγος της αστυνομίας εξήγησε στον skai.gr πως ο κόσμος ζει όλο και περισσότερο μέσα από τα social media, χωρίς να ασχολείται με την πραγματική του ζωή, ή θεωρώντας ότι η κανονική του ζωή είναι μέσα από το κινητό.

«Το ζευγάρι αυτό ας πούμε στα social φαίνεται ένα πάρα πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι. Παρόλα αυτά έχει συμβεί αυτό το τραγικό γεγονός που δείχνει ότι το ζευγάρι μάλλον δεν ήταν τόσο αγαπημένο όσο φαίνεται στα social» δήλωσε ενδεικτικά.

Παράλληλα, ο ψυχολόγος ανέφερε πως υπάρχουν δύο ειδών ακόλουθοι. Οι περίεργοι και οι άλλοι που μπήκαν στο προφίλ προκειμένου να τον καταραστούν και να εκφράσουν την οργή τους.

«Από τα σχόλια στις 2-3 πρώτες αναρτήσεις φαίνεται ότι οι χρήστες του εύχονται ότι χειρότερο μπορεί να φανταστεί κάποιος και για αυτόν τον λόγο τον ακολουθούν. Επίσης τον ακολουθούν για να γράψουν τέτοια σχόλια και να δουν τι θα γίνει. Θα ανέβει κάτι άλλο; Θα απαντήσει κάποιος άλλος στο σχόλιο που έγραψα; Πόσες καρδούλες θα κάνουν στο σχόλιο αυτό;» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην αρχή όπως είπε ο ψυχολόγος, είδαν τον πιλότο με συμπάθεια και μπορεί να ήθελαν ακόμη και να του γράψουν κάποιο υποστηρικτικό μήνυμα, βλέποντας ένα νέο άτομο να έχει χάσει την γυναίκα του, ενώ έχουν και ένα μωράκι και τώρα συμβαίνει το αντίθετο.

Σχετικά με την ανάρτηση που έκανε ο πιλότος 5 μέρες μετά την δολοφονία της Καρολάιν δημοσιεύοντας μια γαμήλια φωτογραφία του με την ίδια και γράφοντας «Για πάντα μαζί. Καλό ταξίδι αγάπη μου» o ειδικός της ΕΛ.ΑΣ εξήγησε πως είναι μάλλον αυτό που θεωρεί ο ίδιος ο 33χρονος ότι πρέπει να κάνει εκείνη την στιγμή για να πάρει τον κόσμο με το μέρος του.

«Ενδεχομένως και όλα τα κομπλιμέντα για την αστυνομία στις δηλώσεις του είναι για να πάρει και την αστυνομία με το μέρος του προκειμένου να μην καταλάβει κάποιος ότι ήταν αυτός ο ίδιος που το έκανε. Ένας άνθρωπος που βιώνει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός δεν είναι η πρώτη του σκέψη ούτε να κάνει κομπλιμέντα στους αστυνομικούς, ούτε να ανεβάσει ένα ποστ στο Instagram.

Περνάει ένα πολύ σημαντικό προσωπικό δράμα. Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο γιατί κάποιος μπορεί να το κάνει προκειμένου να πάρει δύναμη από τα σχόλια που θα τον στηρίξουν έστω και διαδικτυακά. Κάποιοι άνθρωποι το έχουν ανάγκη αυτό και το χρησιμοποιούν. Απλά νομίζω ότι χρησιμοποιήθηκε έτσι στην συγκεκριμένη περίπτωση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο προβληματισμός που φέρνει η φωτογραφία από το κινητό της Καρολάιν

Αναπάντητα συνεχίζουν να είναι πολλά ερωτήματα γύρω από τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, παρά την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου το απόγευμα της Πέμπτης (17/6).

Στην τελευταία συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς στις τρεις τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Ιουνίου, λίγες ώρες πριν η δικογραφία αποσταλεί στις δικαστικές αρχές, ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος ρωτήθηκε ξανά από τους αστυνομικούς για τον τρόπο που δολοφόνησε την 20χρονη την ώρα που κοιμόταν.

Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος κατά την διάρκεια παραμονής του στη ΓΑΔΑ, μίλησε για δεύτερη φορά στους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών και αποκάλυψε ότι η Καρολάιν κοιμόταν, την ξύπνησε και την έπνιξε.

Πέρα, όμως, από τις αναζητήσεις της Καρολάιν τη μοιραία νύχτα για ξενοδοχείο στην πλατφόρμα booking.com, βρέθηκε και μια φωτογραφία που έχει προβληματίσει τις αρχές.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στις 12 π.μ. για λόγο που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί και δείχνει τον Αναγνωστόπουλο στον καναπέ με την κόρη τους στα χέρια του. Οι αρχές αναφέρουν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε από την εφαρμογή που είχε στο κινητό της που συνδέεται στις κάμερες. Ήταν στο χρονικό διάστημα που η ίδια μετά τον τσακωμό με τον δράστη είχε αποσυρθεί στο υπνοδωμάτιο στη σοφίτα.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share