Κυριακή, 02 Ιουνίου 2024

Πήρε μέτρα το Facebook! Δείτε για ποιο λόγο διαγράφει λογαριασμούς!

Άμεση η δράση του!

14 Φεβρουαρίου 2020 15:41
Πήρε μέτρα το Facebook! Δείτε για ποιο λόγο διαγράφει λογαριασμούς!

Το Facebook, που επιχειρεί να εντείνει τον αγώνα του κατά της προσπάθειας χειραγώγησης μέσω των υπηρεσιών του, προχωρά σε νέες σαρωτικές αλλαγές και ανακοίνωσε σήμερα ότι μπλόκαρε τρεις νέες απόπειρες επηρεασμού της κοινής γνώμης, η μία εκ των οποίων συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Εργαζόμαστε διαρκώς για να εντοπίζουμε και να αναχαιτίζουμε αυτού του είδους τη δραστηριότητα επειδή δεν θέλουμε να χρησιμοποιούνται οι υπηρεσίες μας για τη χειραγώγηση των ανθρώπων», σημείωσε ο Ναθάνιελ Γκλέιτσερ, ο υπεύθυνος κυβερνοασφάλειας του Facebook.

«Κάνουμε προόδους (…) όμως όπως έχουμε ήδη πει, πρόκειται για μια διαρκή πρόκληση», πρόσθεσε. Η πρώτη «επιχείρηση» χειραγώγησης προερχόταν από τη Ρωσία και στόχευε κυρίως την Ουκρανία αλλά και άλλες γειτονικές χώρες. Εντοπίστηκαν 78 λογαριασμοί, 11 σελίδες και 29 ομάδες που δρούσαν μέσω του Facebook αλλά και άλλοι 4 λογαριασμοί στο Instagram (ιδιοκτησίας επίσης του Facebook).

«Ορισμένοι από τους λογαριασμούς αυτούς εμφανίζονταν να ανήκουν σε πολίτες δημοσιογράφους και επιχειρούσαν να έλθουν σε επαφή με δημοσιογράφους, φορείς λήψεις αποφάσεων και άλλα δημόσια πρόσωπα της περιοχής», επισήμανε η εταιρεία. Σύμφωνα με την έρευνά της, οι λογαριασμοί συνδέονταν με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών. Το δεύτερο δίκτυο λειτουργούσε από το Ιράν και επικεντρωνόταν στις ΗΠΑ, με 6 λογαριασμούς στο Facebook και 5 στο Instagram.

Οι χρήστες μοιράζονταν μεταξύ τους άρθρα για τις πολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων και θεμάτων όπως οι εκλογές στις ΗΠΑ, ο χριστιανισμός, οι ιρανοαμερικανικές σχέσεις και η αμερικανική μεταναστευτική πολιτική. Το τρίτο δίκτυο λειτουργούσε από το Βιετνάμ και τη Μιανμάρ και στόχευε στον πληθυσμό της δεύτερης. Σε 13 λογαριασμούς και 10 σελίδες στο Facebook ασκούσε κυρίως κριτική στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Μιανμάρ. Οι λογαριασμοί αυτοί φαίνεται ότι ανήκαν σε δύο ανταγωνίστριες εταιρείες και σε μία εταιρεία δημοσίων σχέσεων.

Το νέο Facebook: Έρχεται ριζική αλλαγή που προγραμματιζόταν χρόνια!

Νέες αλλαγές έρχονται από τους πρώτους μήνες του 2020 στο Facebook, οι οποίες προγραμματίζονται εδώ και πολύ καιρό.

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που γιορτάζει τα 16 χρόνια λειτουργίας του, αποφάσισε μια δραστική αλλαγή, την οποία μελετούσε για αρκετούς μήνες. Πρόσφατα μάλιστα ανακοινώθηκε ότι θα κυκλοφορήσει το νέο layout του Facebook!

Μάλιστα, υπήρξαν συζητήσεις με αρκετές κυβερνήσεις πριν προχωρήσει το Facebook σε αυτή την αλλαγή, η οποία θεωρούνταν επιβεβλημένη.

Σύντομα, οι γονείς των παιδιών κάτω των 13 ετών θα μπορούν να βλέπουν την ιστορία των συνομιλιών τους, για μεγαλύτερη αφάλεια!

Προσοχή! Παρακολουθούν το κινητό σας; Αν συμβαίνει κάτι από αυτά, κάντε κάτι άμεσα!

Πολλοί άνθρωποι φοβόύνται ότι το κινητό τους παρακολουθείται από κάποιους, και οι υποψίες ολοένα και αυξάνονται. Πολλές εφαρμογές θεωρούνται ύποπτες, και καλό θα ήταν να μην τις κατεβάζετε, και αυτές είναι που πρέπει να σβήσετε. Αλλά πώς θα καταλάβετε ότι έχετε πέσει θύμα παρακολούθησης;

Ο καλύτερος τρόπους σύμφωνα με τους ειδικούς είναι να κλείσετε το κινητό σας και κάποιος ειδικός να αφαιρέσει την μπαταρία. Στα καινούρια κινητά είναι λίγο δύσκολο αυτό... Τι γίνεται όμως όταν δεν μπορείτε να το αποφύγετε; Η μία λύση είναι να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις θα σβήσει το λογισμικό που σας κατασκοπεύει!

Μια άλλη λύση είναι με ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος. Η αναβάθμιση ή εγκατάσταση από την αρχή του λειτουργικού συστήματος του κινητού σας θα επιφέρει ανάλογο αποτέλεσμα με αυτό της επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων, όμως με αυτή τη μέθοδο θα σβηστούν δεδομένα και εφαρμογές, οπότε καλό θα ήταν να πραγματοποιήσετε ένα back-up των αρχείων σας.

Πως μπορείτε να εντοπίσετε αν σας παρακολουθούν:

1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή

2. Ελέγξτε αν η μπαταρία είναι ζεστή. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το τηλέφωνο δεν είναι στην πραγματικότητα κλειστό αλλά τρέχει κρυφά κάποιο πρόγραμμα

3. Ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνο

4. Παρατηρήστε αν ακούγονται ασυνήθιστοι ήχοι όταν πραγματοποιείτε μια κλήση.

Η WhatsApp αποκλείει λογαριασμούς από 1η Φεβρουαρίου!

Σε τρεις ημέρες η WhatsApp αρχίζει να αποκλείει χρήστες της. Από 1η Φεβρουαρίου χιλιάδες χρήστες δεν θα έχουν πρόσβαση στη διάσημη εφαρμογή. Ωστόσο, σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισαν εχθές οι χρήστες του Facebook!

Η WhatsApp που ανήκει στη Facebook ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να υποστηρίζεται από συγκεκριμένες εκδόσεις λειτουργικών Windows, Android και iOS από την 1η Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την εταιρεία οι συσκευές που δεν θα υποστηρίζουν πλέον το WhatsApp είναι τα iphones με IOS 8 και τα Android με έκδοση 2.3.7. Για να μπορέσουν να το αποφύγουν οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν αναβάθμιση στα λειτουργικά των κινητών τους τηλεφώνων.

 

Ροή ειδήσεων

Share