Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Τέρμα η ταλαιπωρία: Αυτό είναι το πανέξυπνο κόλπο για να σουρώνετε τα μακαρονια εύκολα και γρήγορα

Θα σας απαλλάξει από τον κόπο

15 Μαρτίου 2023 14:43
Τέρμα η ταλαιπωρία: Αυτό είναι το πανέξυπνο κόλπο για να σουρώνετε τα μακαρονια εύκολα και γρήγορα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κλασικός τρόπος για να σουρώσεις τα μακαρόνια είναι να τα βάλεις στο σουρωτήρι και είτε να ρίξεις κρύο νερό είτε όχι. Άλλοι, δεν χρησιμοποιούν καν σουρωτήρι και απλώς βγάζουν από την κατσαρόλα όσο νερό μπορούν πρόχειρα και αφήνουν λίγο ακόμη πάνω στο μάτι της κουζίνας. Με την ευκαιρία, δείτε τον απίστευτο λόγο που η κουτάλα των μακαρονιών έχει τρύπα στην μέση.

Ανορθόδοξος τρόπος, που λασπώνει κάπως τα μακαρόνια. Ένα βίντεο, ωστόσο, στο Instagram, έχει γίνει viral και δείχνει έναν ομολογουμένως διαφορερικό τρόπο για να χρησιμοποιήσεις το σουρωτήρι. Άλλοι πάντως σχολίασαν ότι το έκαναν έτσι μια ζωή και άλλοι ότι δεν βλέπουν καμία ευκολία σε αυτό.

Δείτε το βίντεο:

«Κουζινική» πατέντα: Το κόλπο για να μην χύνεται το νερό όταν βράζετε τα μακαρόνια

Τις περισσότερες φορές που βράζουμε μακαρόνια, τα βλέπουμε να φουσκώνουν και ενίοτε να ξεχειλίζει το νερό από την κατσαρόλα. Υπάρχουν αρκετά κόλπα, που μπορεί να ακούσετε με σκοπό να σταματήσει να γίνεται αυτό, αλλά υπάρχει ένα πολύ απλό, που σίγουρα θα καθιερώσετε μόλις δείτε το αποτέλεσμα.

Για να μη χύνεται λοιπόν το νερό όταν βράζουν τα μακαρόνια, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο λάδι – μια μικρή κουταλιά του γλυκού – στο νερό. Όλος ο αφρός θα εξαφανιστεί και το νερό θα παραμείνει στη θέση του. Και με αφορμή αυτό, μάθετε πώς θα φτιάξετε αυτή την φοβερη νηστίσιμη καρμπονάρα.

Βέβαια, όσοι είναι φανατικοί της γεύσης των ζυμαρικών γνωρίζουν πολύ καλά ότι ακόμη και μια κουταλιά λάδι την ώρα που βράζουν τα μακαρόνια μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση τους και εναλλακτικά βράζουν τα μακαρόνια σε άφθονο νερό μέσα σε μεγάλες κατσαρόλες.

Βράσιμο μακαρονιών

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share